DOLAR

34,1071$% 0.05

EURO

37,9972% 0.24

STERLİN

45,1769£% 0.53

GRAM ALTIN

2.824,65%0,31

ÇEYREK ALTIN

4.676,00%0,19

DOLAR

34,1071$% 0.05

EURO

37,9972% 0.24

STERLİN

45,1769£% 0.53

GRAM ALTIN

2.824,65%0,31

ÇEYREK ALTIN

4.676,00%0,19

a

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın Öncülüğünde İzmir Körfezi İçin Dev Adım

Sahra Haber-Gündem

İzmir Körfezi için Dev Adım: AK Parti’nin Girişimi Sonuç Verdi

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın öncülüğünde, İzmir Körfezi’nin temizlenmesi için uzun süredir beklenen önemli bir adım atıldı. Saygılı’nın girişimiyle, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ankara’da bir araya geldi. Toplantının gündeminde, yıllardır kentin kanayan yarası haline gelen ve balık ölümleri ile kötü kokulara neden olan İzmir Körfezi’nin temizlenmesi vardı.

Körfez’deki Kirlilik Yıllardır Çözülememişti

İzmir Körfezi’ndeki kirlilik sorunu, CHP’li belediye başkanları tarafından bugüne kadar çözüme kavuşturulamadı. İzmir halkının giderek artan şikayetlerinin ardından hükümet harekete geçti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz hafta İzmir’i ziyaret ederek TÜBİTAK’a ait araştırma gemisiyle Körfez’de incelemelerde bulundu. Alınan numuneler sonucunda bilim insanları kirlilikle ilgili kapsamlı bir rapor hazırlamak için çalışmalara başladı.

Ege Üniversitesi ve Bilim İnsanları da Devrede

Bu süreçte, Ege Üniversitesi Rektörlüğü de devreye girerek AK Parti milletvekilleriyle yapılan toplantıda Körfez’in temizlenmesi için üzerlerine düşeni yapacaklarını açıkladı. Bilim insanlarının, kirliliğin çözümü için gerekli yol haritasını belirleme çalışmaları sürerken, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Çevre Bakanı Murat Kurum ile görüşerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay adına randevu aldı.

Ankara’da Sürpriz Zirve

Saygılı ve Tugay, Ankara’ya giderek Çevre Bakanlığı’nda Körfez’in temizlenmesi için tarihi bir zirve gerçekleştirdi. Zirveye Bakan Murat Kurum, bakanlık yetkilileri, Cemil Tugay ve belediye bürokratları katıldı. Toplantıda İzmir Körfezi’nde yapılacak çalışmalar ve yerel yönetimlerin sorumlulukları masaya yatırıldı.

Bakan Kurum’un Açıklamaları

Toplantının ardından açıklama yapan Bakan Kurum, şunları söyledi:

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay ve AK Parti İzmir İl Başkanı Sayın Bilal Saygılı’yı bakanlığımızda kabul ettik. İzmir Körfezi’nin temizlenmesi konusunda geçtiğimiz hafta İzmir’de yaptığımız toplantıların sonuçlarını ele aldık. Bilim insanlarımızın ve bakanlığımızın tespitlerini değerlendirdik. Yerel yönetimlere bu konudaki sorumluluklarını hatırlattık. Körfezin temizlenmesi için bilim insanlarımızın hazırlayacağı yol haritasına göre gerekli adımlar atılacak ve bakanlık olarak bu sürecin takipçisi olacağız.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AK Parti’den ‘Narin’ Önerisi: İzmir’de Adı Yaşatılsın

HIZLI YORUM YAP