44,1089$% 0.04
51,1958€% 0.22
59,3522£% 0.17
7.341,56%0,08
12.036,00%0,04
47.995,00%0,04
5.174,59%-0,02
Sahra Haber-Gündem
‘’Bir siyasi figür; aymazca davranarak artık eski Türkiye’nin karanlık dönemlerinde kalmış bir sokak çağrısında bulundu’’
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sokak çağrısına sert çıkarak, onu siyasi sorumsuzlukla suçladı. Saygılı, Özel’i “satın alınmış delegelerin ve ipotek edilen iradelerin desteğiyle koltuk bekçiliği yapan bir siyasi figür” olarak nitelendirdi ve sokak çağrısının Türkiye’yi eski karanlık günlere döndürmeye yönelik bir girişim olduğunu belirtti.
Saygılı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, bağımsız yargının sonuçlanmasını beklemeden sokağa çağrı yapmasını eleştirdi. “İçinde besledikleri suçluluk duygusundan ötürü bağımsız yargının sonuçlanmasını bekleyemedi. Demokrasi kültürüne sadık kalmayarak iletişimi değil çatışmayı tercih etti” ifadelerini kullandı.
Özgür Özel’in sokak çağrısıyla gençleri istismar ettiğini vurgulayan Saygılı, bu durumun tehlikeli sonuçlar doğurduğunu belirtti. “Gencecik insanları, aralarına provokatörler gireceğini bile bile istismar ederek sokaklara sürdü. Polislerimizin yaralanmasına sebep oldu” dedi.
Saygılı, Türkiye’nin geçmişte sokak eylemleri nedeniyle büyük kayıplar yaşadığını hatırlatarak, artık bu tür girişimlere tahammül edilmeyeceğini ifade etti. “Türkiye, gayrimeşru yollardan ve demokrasi rotasından saparak sokaklarda korsan arayışlara girenler yüzünden yıllarca enerjisini, kaynaklarını ve en önemlisi gençlerini sebepsiz yere yordu, harcadı. İşte bu sorumsuz tavırlara Türkiye’nin sabredecek gücü yoktur” dedi.
Saygılı, Türkiye’nin geleceğini sokak olaylarıyla değil, bilim, ekonomi ve kalkınma ile şekillendirmesi gerektiğini vurguladı. “Gücümüzü ‘Terörsüz Türkiye’ için harcayacağız. Gücümüzü toplumsal kardeşlik, ekonomik kalkınma, teknoloji ve bilimde ilerleme için kullanacağız. Kendi çıkarları için milleti kullananlardan değil, milletin ve devletin âli çıkarları için Türkiye Yüzyılı yoluna baş koyanlardan olacağız. Milletimiz ak ile kara arasındaki farkı görecek, bilecek ve buna göre takdir edecek ferasettedir” ifadelerini kullandı.
AK Partili Başdaş: “Emeklilerin Tazminatları Neden Ödenmedi?
1
Cumhurbaşkanı; Recep Tayip Erdoğan-Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.
93436 kez okundu
2
Büyükelçi Bağış, Bakan Akar’ın Çekya ziyaretini değerlendirdi
932 kez okundu
3
Egemen Bağış Çekya’dan gelen yardımları anlattı
896 kez okundu
4
Bağış duyurdu: Çekya’dan arama kurtama ekibi yola çıktı
806 kez okundu
5
Nazım Hikmet için düzenlenecek törenin açılış konuşmasını Egemen Bağış yapacak
790 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.