AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Konak ilçesine bağlı Atamer Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların karşı karşıya kaldığı ciddi yapı güvenliği sorunlarına dikkat çekerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu. Bursalı, 2018 yılından bu yana süren Onat Tüneli çalışmaları nedeniyle mahallede ciddi hasarlar oluştuğunu belirterek, “Bir felaket yaşanmadan gerekli adımlar atılmalı” dedi.
Saha incelemesi sırasında çok sayıda evde geniş çatlaklar, zeminde yarıklar ve duvarlarda neredeyse bir karışa varan ayrılmalar gördüklerini aktaran Bursalı, vatandaşların yaklaşık bir yıldır çökme tehlikesiyle yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.
“3 aylık bebeğiyle yaşayan da var, 90 yaşındaki anne babasıyla yaşayan da… İnsanlar her gün korku içinde uyanıyor” ifadelerini kullandı.
“Randevu istiyorlar ama muhatap bulamıyorlar”
Mahalle sakinlerinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan aylardır randevu alamadığını söyleyen Bursalı, süreci şöyle eleştirdi:
“Bu insanlar bir yıldan fazladır seslerini duyurmaya çalışıyor. Ne randevu veriliyor ne de bölgeye gidiliyor. Oysa belediye başkanlığı, rozet çıkarıp tüm kente eşit hizmet etme makamıdır.”
Konak İlçe Başkanı Sait Baştaş ve teşkilatın uzun süredir konuyu takip ettiğini vurgulayan Bursalı, “Görevimiz siyaset yapmak değil; can güvenliği tehlikede olan vatandaşlarımızın hakkını savunmaktır” dedi.
“Gereğini yapmazsanız biz zorlayacağız”
Bursalı açıklamasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne açık bir çağrıda bulunarak şu sözleri söyledi:
“Bir an önce bölgeye gelip inceleme yapın, üzerinize düşeni yerine getirin. Eğer adım atmazsanız, vatandaşlarımız adına tüm yasal süreçleri işletmek için gerekeni yapacağız. Bu insanların gözünün içine bakarak söz veriyorum.”
Atamer Mahallesi’nde yüzün üzerinde evde yaklaşık bin kişinin yaşadığı belirtilirken, bölge sakinleri uzun süredir yapı güvenliği konusunda çözüm bekliyor.

