35,3918$% 0.13
36,5136€% 0.39
44,0192£% 0.48
3.000,38%-0,68
4.930,00%-0,68
35,3918$% 0.13
36,5136€% 0.39
44,0192£% 0.48
3.000,38%-0,68
4.930,00%-0,68
Myanmar lideri Min Aung Hlaing, darbeden bu yana ilk kez Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.
El Cezire’nin haberine göre, Myanmar’ın askeri şefi ve darbe lideri Min Aung Hlaing, yaptırımlardan etkilenen iki ülke arasındaki derinleşen bağların bir başka işareti olarak Putin ile ilk ve uzun zamandır beklenen görüşmesini gerçekleştirdi.
Şubat 2021’de bir darbeyle Myanmar’ın seçilmiş hükümetinden iktidarı ele geçiren Min Aung Hlaing, darbeden bu yana Rusya’yı iki kez ziyaret etti. Sonuncusu Temmuz ayında yapılan ziyaretler, Putin ile bir görüşme sağlamadan sonra erdi.
Sonunda Çarşamba günü, Rusya’nın en doğudaki şehri Vladivostok’ta Moskova tarafından düzenlenen Doğu Ekonomik Forumu’nun (EEF) oturum aralarında yaptı.
RIA haber ajansının aktardığına göre Putin, görüşmeler sırasında “İlişkilerimiz olumlu yönde gelişiyor” dedi. Putin, ordunun iktidarı ele geçirmesinden bu yana Min Aung Hlaing ile görüşen ikinci yabancı lider oldu.
İki ülke de uluslararası baskı altında
Myanmar, büyük çaplı protestoları ve ülke çapında bir sivil itaatsizlik hareketini tetikleyen darbeyle krize girdi. Ordunun muhaliflerine yönelik baskısında 2000’den fazla insan öldürüldü. Rejimin şiddeti sona erdirmek için bölgesel bir planı izlemeyi reddetmesi ve uluslararası yaptırımlar, onu giderek daha fazla izole etti ve uzun vadeli ortaklıklarını derinleştirme arayışına girdi. Rusya gibi müttefikler.
Moskova ise altı ay önce başlayan Ukrayna işgali konusunda da baskı altında.
Myanmar’ın devlet tarafından yönetilen Küresel Yeni Işığı, kendinden menkul Devlet Yönetim Konseyi başkanının Salı gecesi Putin danışmanı Anton Kobyakov ile bir araya geldiğini ve ön sayfasında uzun bir masada karşılıklı oturan iki delegasyonun fotoğraflarını yayınladığını söyledi.
Rusya’dan akaryakıt ithali
Myanmar, Ağustos ayında arz sıkıntısını hafifletmek için Rus akaryakıt ithal etme planlarını açıklamıştı. Vladivostok’ta Min Aung Hlaing, Putin’e Myanmar’ın ithalatı Rus rublesi olarak ödemeye hazır olduğunu söyledi.
Rus askeri desteği, özellikle de hava kuvvetleri için, generallerin Halk Savunma Kuvvetleri olarak bilinen darbe karşıtı silahlı grupların direnişini kırma kampanyasında ve ayrıca siyasi özerklik için savaşan daha yerleşik etnik silahlı örgütlerin direnişini kırmak için çok önemliydi. onyıllardır.
Birleşmiş Milletler Myanmar’daki insan hakları Özel Raportörü Tom Andrews, bu yılın başlarında BM İnsan Hakları Konseyi’ne, Rusya’nın sivillere karşı kullanılmasına rağmen darbeden bu yana Myanmar’a silah sağlayan üç ülkeden biri olduğunu söyledi. Diğerleri Çin ve Sırbistan’dı.
Ülkenin sivil lideri Aung San Suu Kyi, gözaltına alınan ilk kişi oldu ve gizli askeri mahkemelerde bir dizi davayla karşı karşıya kaldı ve burada bir dizi suçtan suçlu bulundu ve kümülatif 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kaynak;Ajans bizim
Rapor tartışma yarattı