DOLAR

34,9375$% -0.09

EURO

36,7535% -0.04

STERLİN

44,3596£% 0.49

GRAM ALTIN

2.978,51%0,12

ÇEYREK ALTIN

4.824,00%-0,84

DOLAR

34,9375$% -0.09

EURO

36,7535% -0.04

STERLİN

44,3596£% 0.49

GRAM ALTIN

2.978,51%0,12

ÇEYREK ALTIN

4.824,00%-0,84

a

KARABAĞLAR KAYMAKAMLIĞI’NDAN HER KADINA GELİR ELDE ETME FIRSATI

Sahra Haber-Gündem

Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği’nin öncülüğünde hayata geçirilen Karabağlar Çalıkuşu Kadın Kooperatifi, evinden gelir elde etmek isteyen kadınların el maharetini, ilçenin gözde sektörü mobilyayla buluşturuyor.

İzmir’in ikinci büyük ilçesi olan ve %51 kadın nüfusa sahip Karabağlar’da Halk Eğitimi Merkezi bünyesindeki el sanatları kurslarına devam eden kadınlar, Karabağlar Çalıkuşu Kadın Kooperatifi bünyesinde ürettikleri mobilya dekorasyon ürünleri ile gelir elde ediyor.

Ürün geliştirme ve tasarım aşamalarında Alfemo ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanlığı tarafından danışmanlık desteği verilerek “Türk Düğümü” tekniğiyle hazırlanan ev dekorasyon ürünleri ve hediyelik eşyaları içeren geniş ürün yelpazesinin tamamı, el sanatlarında ustalaşmış veya kendini geliştirerek evinden gelir elde etmek isteyen Karabağlarlı kadınlar tarafından üretilmekte.

Kooperatifin kurulmasına öncülük eden İlçe Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, “Karabağlar ilçemizin gözde sektörüne yönelik ihtiyaçları, kadın ve gençlerimizin istihdam ve üretim potansiyeliyle buluşturarak çözüm üretme anlayışıyla hayata geçirdiğimiz “Kadınlar ve Gençler için Karabağlar Mobilya Akademi” projesi kapsamında, Alfemo, Erciyes Anadolu Holding, İzmir Marangozlar ve Mobilyacılar Odası, Ege Mobilya Sanayicileri Derneği gibi sektör temsilcileri ve üniversitelerle iş birliği içerisinde, tasarımdan üretim ve satışa kadar pek çok alanda eğitim ve istihdam faaliyeti yürütülmekte. Bu faaliyetlerden önemli bir tanesi de evinden gelir elde etmek isteyen hanımlara yönelik kurduğumuz Çalıkuşu Kooperatifi oldu. Reşat Nuri Güntekin’in Karabağlar ilçemizde kaleme aldığı eseri “Çalıkuşu”ndan ilham alınarak hayata geçirilen kooperatif bünyesinde “Türk Düğümü” tekniğiyle Karabağlarlı kadınlarımızın ürettiği mobilya dekorasyon ürünleri, proje paydaşımız Alfemo’nun Karabağlar mağazasında ve çeşitli dijital satış kanalları üzerinden satışa sunuluyor. Elinin maharetini evinden üreterek gelire dönüştüren kadınlarımızın azmi ve başarı öyküleri heyecan verici. Üretmek ve başarmak isteyen herkes için erişilebilir fırsatlar sunmaya devam edeceğiz.” sözleriyle, Karabağlarlı üretici kadınlara verdikleri desteği ifade etti.

Karabağlar Çalıkuşu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Karabağlar Kaymakamlığı’nın başvuru sahibi olduğu, İzmir Valiliği himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda İzmir Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı 2021 (SOGEP) kapsamında hayata geçirilen “Kadınlar ve Gençler için Karabağlar Mobilya Akademi Projesi” faaliyetlerinden biri olarak Kasım 2022’de Karabağlar Halk Eğitimi Merkezi’nde El Sanatları alanında eğitim veren usta öğreticiler ve Karabağlarlı üretici kadınlar tarafından kurulmuştur.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Karabağlar’da Nitelikli Hizmetin Adresi: Aile Destek Merkezi (ADEM)

HIZLI YORUM YAP