38,1588$% 0.3
43,6101€% 1.61
50,0663£% 1.39
3.957,73%2,27
6.483,00%1,90
25.853,00%1,89
3.236,86%1,97
Rusya’nın güneyindeki Yeysk kasabasında bir Rus savaş-bombardıman uçağının bir apartman bloğuna düşmesi sonucunda ölenlerin sayısı 13″e yükseldi.
BBC’nin haberine göre, eğitim uçuşu yapan Su-34 jetinin iki pilotu, binaya çarpmadan önce otomatik olarak fırladı. Ancak apartman bloğu tam bir cehenneme dönüştü.
Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, kurtarma ekiplerinin moloz aramasını bitirdikten sonra ölü sayısını revize ettiğini söyledi. Şu ana kadar tespit edilen 13 ölü arasında 3 çocuk da bulunuyor.
Yetkililer, dokuz katlı blokta çıkan yangından 68 kişinin kurtarıldığını söylediler. Dün akşam meydana gelen kaza sonrası 19 yaralı tedavi altına alındı.
Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, “Uçaktan atlayan pilotlardan alınan bir rapora göre, kazanın nedeni kalkış sırasında motorlardan birinde çıkan yangın” denildi.
Su-34’ün düştüğü noktada, bir konut bloğunun avlusunda uçağın yakıt deposu alev aldı.
Bazı görüntülerde, yerel sakinlerin, arkasında bir paraşütle yerde yatarken görülebilen pilotlardan birine yardım etmeye çalıştığı yer alıyor.
Liman kenti Yeysk, doğu Ukrayna savaş bölgesinin yakınında, harap olmuş Mariupol kentinden Azak Denizi’nin karşısında yer alıyor.
Bölge, Rusya’nın deniz havacılığı için önemli bir eğitim alanı olarak kullanılıyor.
Rus basınında çıkan haberlere göre, yakındaki bir ortaokuldan öğrenciler kaza yerinden tahliye edilen 360’tan fazla kişi arasındaydı.
Yeysk’teki yerel bir muhabir, Rusya’nın devlet televizyonu Rossiya 24’e apartmanlardan ikisinin alev aldığını söyledi.
Kremlin, ulusal ve bölgesel yetkililere yangın mağdurlarına “gerekli tüm yardımı” sağlama talimatı verildiğini açıkladı. Rusya’nın Soruşturma Komitesi, bir ceza davasına konu olacak şekilde soruşturma başlatıldığını ve olay yerine müfettişler gönderildiğini bildirdi. Kaynak;Ajans Bizim
Evin hapishanesindeki yangında 4 mahkum öldü, 61 yaralı var