DOLAR

32,8826$% -0.25

EURO

35,1821% -0.54

STERLİN

41,8683£% -0.01

GRAM ALTIN

2.449,68%-0,30

ÇEYREK ALTIN

4.001,00%-0,17

DOLAR

32,8826$% -0.25

EURO

35,1821% -0.54

STERLİN

41,8683£% -0.01

GRAM ALTIN

2.449,68%-0,30

ÇEYREK ALTIN

4.001,00%-0,17

a

Cumhurbaşkanı;Recep Tayip Erdoğan, Stoltenberg ile görüştü

Sahra Haber-Gündem

Stoltenberg, Erdoğan ve Çavuşoğlu ile görüşmesinin ardından İskenderun’a gidiyor. 

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Erdoğan’ın Stoltenberg’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul ettiği belirtildi, ancak ayrıntı verilmedi.

NATO’dan yapılan açıklamada ise Stoltenberg’in, NATO’nun Türk halkına ve 6 Şubat’ta meydana gelen yıkıcı depremlerden etkilenen herkese en derin taziyelerini sunduğu belirtildi. 

Açıklamaya göre, Stoltenberg, görüşmede, “Bu, NATO’nun kuruluşundan bu yana İttifak topraklarında meydana gelen en ölümcül doğal afettir. İhtiyaç duyduğunuz anda NATO Türkiye’nin yanındadır,” dedi. Genel Sekreter Stoltenberg, şunları kaydetti:

“Arama ve kurtarma ekipleri, itfaiyeciler, sağlık personeli ve sismik uzmanlar da dâhil olmak üzere binlerce acil müdahale personeli yardım çabalarına destek olmak üzere Türkiye’ye konuşlandırıldı. NATO müttefikleri destek vermeye devam ediyor. Hollanda, Norveç, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’nden askeri uçaklar Türkiye’ye uluslararası yardım ulaştırmak ve tıbbi tahliyeleri gerçekleştirmek için gece gündüz çalışıyor. Arnavutluk, Kanada ve Almanya gibi diğer Müttefikler de mali ve diğer türden yardımlarda bulunuyor; NATO genelinde sıradan vatandaşlar Türkiye’ye destek için milyonlarca Avro topluyor. 

Bu gerçek ve derin bir dayanışmadır. Davetlilerimiz Finlandiya ve İsveç’in dayanışmayı eylem halinde gösteren katkılarını da memnuniyetle karşılıyorum.” 

Stoltenberg İskenderin’a gidiyor

Genel Sekreter, NATO’nun Hatay’da geçici konutlar kurduğunu ve önümüzdeki günlerde ve haftalarda on binlerce çadırı Türkiye’ye taşımak için Müttefiklerin stratejik hava ikmal imkânlarını kullanacağını dile getirerek, “Tüm bunlar hayat kurtarmaya yardımcı olacak” dedi. 

Stoltenberg Perşembe günü ilerleyen saatlerde yardım çalışmalarında hayati bir rol oynayan İncirlik Hava Üssünü ve depremlerden ciddi şekilde etkilenen İskenderun’u ziyaret edecek. 

Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın eşlik ettiği Stoltenberg ayrıca yardımları desteklemek ve koordine etmek üzere sahada bulunan NATO personeliyle de bir araya gelecek.  Kaynak,Ajans Bizim

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Asrın felaketinde, Bergama tek yürek oldu

HIZLI YORUM YAP