44,5979$% 0.3
51,6037€% 0.02
59,1881£% 0.04
6.704,60%0,29
11.200,00%0,34
44.462,00%0,34
4.676,57%0,00
Sahra Haber-Gündem
Donald Trump, 1996 yılında köşe yazarı E. Jean Carroll’a yönelik ‘cinsel istismardan’ suçlu bulundu 5 milyon dolar tazminata mahkum edildi.
Hukuk davasındaki karar, jüri müzakerelerinin ilk gününde New York’taki bir mahkeme salonunda açıklandı. Jüri üyeleri Carroll’ın tecavüze uğradığı yönündeki iddialarını reddederken, Trump’ı kendisine yönelik cinsel tacizden suçlu buldu.
Bu kararın, yeniden başkan seçilmek için çalışmalarını sürdüren Trump’ın başını ağrıtacağı yorumları yapılıyor. Ancak, o, daha önce kararı temyize götüreceğini açıklamıştı.
Duruşmaya katılmayan Trump, Carroll’a hiçbir zaman cinsel tacizde bulunmadığı ve hatta onu tanımadığı konusunda ısrar ediyor.
Trump, üçüncü haftasında olan duruşmaya hiç katılmadı ve Trump’ın avukatı Joe Tacopina’nın müvekkilinin ifade vermeyeceğini söylemesine rağmen hakimin hafta sonuna kadar uzattığı ifade verme davetini reddetti.
Tacopina, kapanış konuşmasında jüriye Carroll’ın anlattıklarının inanılmayacak kadar zorlama olduğunu söyledi. Tacopina, Carroll’ın iddialarını ilk kez kamuoyuna açıkladığı 2019 tarihli anı kitabının satışlarını artırmak ve siyasi nedenlerle Trump’ı kötülemek için uydurduğunu söyledi.
Carroll’un avukatı Roberta Kaplan, Trump’ın Ekim ayında verdiği ifadeden alıntılar ve 2005 yılında Access Hollywood’da yayınlanan bir videoda ünlülerin kadınları sormadan bacak aralarından tutabileceklerini söylediği kötü şöhretli yorumlarına atıfta bulundu.
79 yaşındaki Carroll, Trump Tower’ın karşısındaki Bergdorf Goodman mağazasında Trump ile tesadüfen karşılaştığını ifade etti. Carroll, Trump’ın bir soyunma odasında şiddete başvurmadan önce bir iç çamaşırı denemek konusunda birbirleriyle dalga geçtikleri neşeli bir etkileşim olduğunu söyledi.
Kaynak;Ajans Biğzim
Buca Cezaevi Özgürlük Parkı’na dönüşecek
1
Eski Almanya Başbakanı Schröder’den Türkiye’ye övgü dolu sözler
169629 kez okundu
2
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tunç Soyer’e tepki: Köksüz..
97766 kez okundu
3
Bakan Kasapoğlu müjdeyi verdi! 1017 personel alınacak: İşte başvuru tarihi
33438 kez okundu
4
Prag Büyük Elçisi: Egemen bağış’tan Haftanın temas videosu
16437 kez okundu
5
İstiklal Caddesinde Meydana gelen Bombalı Terör Saldırısını gerçekleştiren terörist YAKALANDI
15158 kez okundu