Folkart Sahra Haber Web İlanı
DOLAR

44,5673$% 0.21

EURO

51,6183% -0.11

STERLİN

59,2439£% -0.06

GRAM ALTIN

6.698,89%0,21

ÇEYREK ALTIN

11.159,00%0,35

TAM ALTIN

44.297,00%0,36

ONS

4.676,57%0,00

a

TÜRKİYE’DE İLK KEZ MENEMEN’DE

Sahra Haber-Gündem

CUMHURİYETİN 100. YILINA YAKIŞIR PROJE

İlçeyi yakın zamanda dev Türk bayrakları ile süsleyen Menemen Belediyesi, bu kez de Türkiye’de bir ilk olacak Atatürk Anıtı’nı açmaya hazırlanıyor. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin banisi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasını ilçemizde Türkiye’de bir ilk olacak projeyle yaşatmakla gurur duyuyoruz” dedi.

Eser belediyeciliği ve ilçeye yaptığı estetik dokunuşlarla Menemen’i İzmir’in parlayan yıldızı haline getiren Menemen Belediyesi, caddelerde kentin ruhuna uygun projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Son olarak Koyundere Kavşağı’nda dört adet dev boyutlu Türk bayrağının da yer aldığı peyzaj çalışmasını tamamlayan ve ilçe girişlerine Menemen’i simgeleyen öğelerle zenginleştirilmiş taklar yerleştirmeye başlayan Menemen Belediyesi, bu kez de dört cepheden görülebilen Atatürk Anıtı’nı açmaya hazırlanıyor.

Türkiye’de ilk!

Fonu ay yıldızlı olacak şekilde kırmızı beyaz tasarlanan anıt, yerden 70 cm yükseklikte beton üstüne 184 adet çelik profilin yerleştirilmesiyle hayat bulacak. Türkiye’de bu haliyle ilk olacak olan anıt, dört bir yanımdan bakanlara aynı görseli sunacak.

Başkan Pehlivan: Değerlerimize sahip çıkıyoruz

Yapımı süren anıta ilişkin açıklamalarda bulunan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Cumhuriyetimizin 100. yıl coşkusunu yaşarken, bu anıt hem bu özel tarihi vurgulamak için bir simge olacak hem de Menemen’imize çok yakışacak. İlçemizi en güzel bitkilerden, ağaçlardan oluşan peyzajlarımızla, aydınlatmalarımızla, Menemen’imizi simgeleyen taklarımızla güzelleştirirken, İzmir’de böylesi özel bir anıtın da Menemen’e yakışacağını düşünerek kolları sıvadık. Türkiye’de ilk olacak çalışmamız Ulukent’te tamamlandığında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, dört bir cepheden görebileceğiz. Menemen’imize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Doğruer, Bergamalı kadınlarla birlik ve beraberlik kahvaltı programında buluştu

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.