44,8974$% 0.07
52,8864€% -0.1
60,7610£% -0.06
%
%
%
%
Sahra Haber-Gündem

Eğitime Erişimde Eşitlik: İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne Mavi Bayrak ve Engelsiz Program Nişanları
İzmir Demokrasi Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in eğitime erişimde eşitlik odaklı yönetim anlayışıyla, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen “Engelsiz Üniversite Ödülleri”nde büyük başarı elde etti. Üniversite, bir mavi bayrak ve iki “Engelsiz Program Nişanı” ile ödüllendirildi.
Mavi Bayrak ve Engelsiz Program Nişanları

İzmir Demokrasi Üniversitesi, YÖK 2024 Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında Rektörlük Yerleşkesi’nde sosyo-kültürel faaliyetlerde erişim düzenlemeleri sayesinde mavi bayrak ödülüne layık görüldü. Ayrıca, Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı, görme engellilere yönelik düzenlemeleri; Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Programı ise Otizm Spektrum Bozukluğuna yönelik çalışmalarıyla “Engelsiz Program Nişanı” almaya hak kazandı.
Rektör Tunçsiper: “Eğitime Erişim Herkesin Hakkı”

Rektör Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, toplumun her bireyinin nitelikli bir yükseköğretime erişme hakkı olduğunun altını çizerek, bu doğrultuda yaptıkları çalışmaların engelleri ortadan kaldırmayı amaçladığını vurguladı. Tunçsiper, YÖK tarafından verilen bu ödüllerin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, başarıda emeği geçen akademik ve idari personel ile öğrencilere teşekkür etti.
Tunçsiper, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı’ndaki görme engellilere yönelik düzenlemeler ile Müzikoloji Programı’nda Otizm Spektrum Bozukluğu olan öğrencilere yönelik çalışmaların ilerleyen dönemlerde de çeşitlenerek devam edeceğini söyledi.
“Engelsiz Eğitim İçin Çalışıyoruz”
Tunçsiper, üniversitede engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla yapılan düzenlemelerin önemine değinerek, şu ifadeleri kullandı: “Öğrencilerimizin yükseköğretime engelsiz erişimini sağlamak, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımlarını artırmak amacıyla projeler geliştiriyoruz. Eğitim programlarımızın farklı engel gruplarının ihtiyaçlarına yanıt verebilir olmasına da özen gösteriyoruz.”
Başkan Selçuk Balkan’dan Körfez açıklaması
1
Eski Almanya Başbakanı Schröder’den Türkiye’ye övgü dolu sözler
169747 kez okundu
2
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tunç Soyer’e tepki: Köksüz..
97780 kez okundu
3
Bakan Kasapoğlu müjdeyi verdi! 1017 personel alınacak: İşte başvuru tarihi
33450 kez okundu
4
Prag Büyük Elçisi: Egemen bağış’tan Haftanın temas videosu
16456 kez okundu
5
İstiklal Caddesinde Meydana gelen Bombalı Terör Saldırısını gerçekleştiren terörist YAKALANDI
15173 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.