DOLAR

43,4903$% 0

EURO

51,4688% 0.03

STERLİN

59,6528£% 0.03

GRAM ALTIN

6.919,73%0,17

ÇEYREK ALTIN

11.948,00%0,16

TAM ALTIN

47.646,00%0,16

ONS

4.944,67%0,07

a

İzmir’de 1 Temmuz Coşkusu: Kabotaj Bayramı 99. Yılında Gururla Kutlandı

Liman Başkanı Atalan’dan Anlamlı Mesaj

Sahra Haber-Gündem

İzmir, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı Kabotaj Kanunu’nun 99. yıl dönümünde büyük bir coşkuyla kutladı. 1925’de kabul edilen ve Türk denizciliğinin egemenlik sembolü olan Kabotaj Kanunu, Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp İzmir Körfezi’ndeki renkli etkinliklerle anıldı.

Tören Cumhuriyet Meydanı’nda Başladı

Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. İzmir Liman Başkanı Ünal Hakan Atalan’ın çelenk bırakmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Törene İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, İzmir Vali Yardımcısı Adem Arslan, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, sivil toplum temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Liman Başkanı Atalan’dan Anlamlı Mesaj

Açılış konuşmasını yapan İzmir Liman Başkanı Ünal Hakan Atalan, orman yangınlarından duyduğu üzüntüyü paylaşarak can kaybı olmamasının teselli verici olduğunu belirtti. Kabotaj Kanunu’nun önemine dikkat çeken Atalan şu mesajı verdi:

“Kabotaj Kanunu, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Türk denizciliği için bir dönüm noktasıdır. Bugün, 52.9 milyon deadweight ton kapasiteyle dünyada 11. sıradayız. Limanlarımızda yılda 531.7 milyon ton yük ve 13.5 milyon TEU konteyner elleçleniyor. Dört limanımız, dünyanın en yoğun 100 konteyner limanı arasında yer alıyor. Kruvaziyer yolcu sayımız ise %22,5 artışla 2 milyona yaklaştı. 141 bin aktif gemi personeli ve 104 akredite eğitim kurumu ile güçlü bir insan kaynağına sahibiz. Türkiye, üç kıtanın kavşak noktasında stratejik bir deniz ülkesidir. Denizciliği büyük bir hedef ve ideal haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.”

Atalan, konuşmasını vefat eden denizcileri anarak ve tüm denizcilerin bayramını kutlayarak tamamladı.

Başarılı Türk Yüzücülere Ödül

Törende, Manş Denizi’ni 13 saat 26 dakikada geçen otizmli ilk Türk sporcu Tuna Tunca ve Kaiwi Kanalı’nı 21 saatte tamamlayarak en genç Türk yüzücü unvanını alan Aysu Türkoğlu’na plaket ve ödülleri takdim edildi. Bu başarılar, Türk denizciliğinin ve sporcularının azmini bir kez daha gözler önüne serdi.

Körfezde Yelken Gösterileri ve Halat Çekme Yarışı

Kutlamalar, İzmir Körfezi’ndeki yelken gösterileriyle renklendi. Protokol üyeleri, Liman Başkanlığı önünde düzenlenen geleneksel halat çekme yarışmasına katılarak neşeli anlar yaşadı. Etkinlikler, “İzmir ve Deniz Fotoğraf Sergisi”nin gezilmesiyle sona erdi. Sergi, İzmir’in denizle olan güçlü bağını yansıtan kareleriyle büyük ilgi gördü.

Türk Denizciliğinin Gurur Günü

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Türk denizciliğinin başarılarını kutlamak ve geleceğe dair hedefleri hatırlamak için önemli bir fırsat sundu. İzmir, bu özel günü coşku ve gururla kutlayarak denizcilik ruhunu bir kez daha yaşattı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Başkan Tugay’dan açıklama

HIZLI YORUM YAP