Folkart Sahra Haber Web İlanı
DOLAR

45,2057$% 0

EURO

53,0405% -0.11

STERLİN

61,4917£% -0.18

GRAM ALTIN

%

ÇEYREK ALTIN

%

TAM ALTIN

%

ONS

%

a

KÜLTÜRPARK’TAKİ REFİK ANADOL SERGİSİ UZATILDI

“Atatürk’ün Emanetleri” ve “Refik Anadol’un Dijital Dünyası”

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Folkart’ın organizasyonuyla hazırlanan iki önemli sergi yoğun ilgi gördü. Medya sanatçısı Refik Anadol’un eserlerinin gösterim süresi ziyaretçilerin talebi üzerine uzatıldı. Kültürpark Atlas Pavyonu’ndaki Atatürk ve Refik Anadol sergileri, 21 Aralık 2025 tarihine kadar ücretsiz ziyaret edilebilecek.

Yoğun İlgi Üzerine Süre Uzatıldı

Geçtiğimiz Ağustos ayı sonunda 94. İzmir Enternasyonal Fuarı ile birlikte açılan sergiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Folkart’ın iş birliğiyle Atlas Pavyonu’nda sanatseverlerle buluştu.

Ve Mavi Gözleri Çakmak Çakmaktı” Mustafa Kemal Atatürk sergisi ile Refik Anadol’un “Şifanın Algısı” ve dünyada ilk kez İzmir’de sergilenen “Makine Rüyaları: Ege” eserleri her yaştan ziyaretçinin ilgisini çekiyor. Özellikle çocukların yoğun ilgisi, sergilerin en dikkat çeken noktalarından biri oldu.

ATATÜRK SERGİSİ

Ve Mavi Gözleri Çakmak Çakmaktı” Mustafa Kemal Atatürk sergisi, Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın mektubu ve Atatürk’e ait birçok özel eşyayı ziyaretçilerle buluşturuyor.

Proje direktörlüğünü ve küratörlüğünü Fahri Özdemir’in üstlendiği sergi, 476 eser ve 250’den fazla benzersiz fotoğraf ile 1907’den 1938’e kadar Atatürk’ün liderlik yolculuğunu gözler önüne seriyor.

Serginin en çarpıcı parçaları arasında Atatürk’ün sağlık geçmişine dair objeler öne çıkıyor. Elektrokardiyografi (EKG) cihazı, kullandığı tansiyon aleti, kişisel eşyaları ve imzasını taşıyan belgeler sergilenen en dikkat çekici eserler arasında yer alıyor.

REFİK ANADOL’UN ESERLERİ

Dünyaca ünlü medya sanatçısı Refik Anadol, veri bilimi ve yapay zekâyı sanatsal bir dile dönüştürüyor.

Şifanın Algısı: Ruh sağlığı tedavisi gören bireylerin beyin verilerinden yola çıkarak empati ve şefkati tetikleyen bir yapay zekâ veri heykeli.

Makine Rüyaları: Ege: Ege Denizi’nin çevresel verilerini dijital pigmentlere dönüştüren ve doğayla duyusal bir bağ kurulmasını sağlayan eser. 8 dakikalık bu çalışma, ayna yansımasıyla ziyaretçilere sonsuzluk hissi yaşatıyor.

Refik Anadol’un eserleri, 29 Ağustos – 21 Aralık 2025 tarihleri arasında Kültürpark Atlas Pavyonu’nda izlenebilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Menemen’de Geleneksel Rahvan At Yarışları Coşku Dolu Anlara Sahne Oldu

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.