DOLAR

43,4891$% 0.03

EURO

51,4284% 0.23

STERLİN

59,5651£% 0.14

GRAM ALTIN

6.848,21%5,32

ÇEYREK ALTIN

11.832,00%3,87

TAM ALTIN

47.183,00%3,95

ONS

4.903,51%5,40

a

Menemen Belediyesi’nden 10 Bin Öğrenciye Dijital Eğitim Paketi

Menemen’de Eğitime Tam Destek!

Menemen Belediyesi, “eğitim”i kırmızı çizgisi olarak belirleyerek öğrencilere verdiği desteği sürdürüyor. İlçe genelinde lise ve üniversite sınavlarına girecek olan 8. ve 12. sınıf öğrencilerine tam 10 bin adet dijital eğitim paketi dağıtıldı. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Hedefimiz; yarınlarda gururla ‘Ben Menemenliyim’ diyecek bilim insanları, sanatçılar, doktorlar ve mühendisler yetiştirebilmektir.” dedi.

Menemen Belediyesi, lise ve üniversite sınavına hazırlanan öğrencileri yalnız bırakmıyor. 2023 yılında başlatılan dijital eğitim desteğiyle bugüne kadar 20 bine yakın öğrenci fayda sağladı. Bu yıl da sürdürülen uygulama kapsamında, sınava hazırlanan 8. ve 12. sınıf öğrencilerine içinde konu anlatımı, soru bankası ve deneme sınavlarından oluşan dijital eğitim paketleri ücretsiz olarak dağıtıldı.

Zengin içerikleriyle öğrencilerin sınav sürecinde ihtiyaç duyacağı tüm kaynakları barındıran bu paketler, hem öğrencilerin hem de velilerin yüzünü güldürdü. Ayrıca, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da dijital eğitim paketini kullanan öğrenciler arasında yapılacak çekilişlerle her ay tablet hediyesi verilecek.

Başkan Aydın Pehlivan’ın göreve gelmesiyle birlikte Menemen Belediyesi, eğitim alanındaki desteklerini stratejik öncelik haline getirdi. Pehlivan’ın açılışını yaptığı ilk tesisin anaokulu olması, bu anlayışın en somut örneği oldu.

Belediye bünyesindeki MEBGEM’in şube sayısı 3’e çıkarılırken, öğretmen kadrosu ve kapasitesi artırıldı. Üniversite sınavına girecek öğrencilerin sınav harçları belediye tarafından karşılanırken, ilkokuldan üniversite mezunlarına kadar geniş bir yelpazede kırtasiye yardımı yapıldı.

Okullarda gerçekleştirilen boya ve tadilat çalışmaları, unutulan oyunların yeniden canlandırıldığı renkli bahçe düzenlemeleri, eğlendirirken öğreten tematik çocuk oyun köyü ve tamamen ücretsiz spor ile kültür kursları, ilçede büyük memnuniyet yarattı.

Eğitime yapılan yatırımları değerlendiren Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Göreve başladığımızda eğitimde net bir hedef koyduk. Bu hedef; Menemenli nice bilim insanının, sanatçının, doktor ve mühendislerin yetişmesidir. Yarınlarda üniversitelerde, teknoparklarda, kültür merkezlerinde gururla ‘Ben Menemenliyim’ diyecek gençler yetiştirmek istiyoruz. Bunun için tüm gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

Pehlivan ayrıca yapımı süren kütüphanelerin tamamlanmasıyla bu alanların yalnızca birer bina değil, ‘eğitim üssü’ haline geleceğini vurguladı. “Bu ay açılışını yapacağımız dijital deneyim müzesi Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi de çocuklarımızın tarih bilincini güçlendirecek önemli bir merkez olacak.” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Özel Kreş ve Gündüz Bakımevlerine devlet desteği

HIZLI YORUM YAP