44,5063$% 0.06
51,6089€% -0.49
59,0947£% -0.72
6.617,01%-2,73
11.084,00%-2,00
44.001,00%-2,58
4.622,64%-2,84
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan’a yönelik açıklamalarına cevap veren CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç’e sert sözlerle yüklendi. Saygılı, CHP’li belediyelerin İzmir’de yıllardır çözülemeyen sorunlarını hatırlatarak, “Bir yaya üst geçidini bile zamanında tamamlayamayan bir anlayışın büyük projeleri anlamasını zaten beklemiyoruz” dedi.
Bilal Saygılı, Çağatay Güç’ün İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yaptığı dönemi hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:
“Kendisine sormak gerekir: İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcısıyken sorumluluğunda olan Karşıyaka Yeni Girne Caddesi üzerindeki basit bir yaya üst geçidini 7 ayda yapacaklarını söylediler; aradan 15 ay geçti, hâlâ neden bitiremediler? Bir yaya üst geçidini zamanında tamamlayamayan CHP anlayışının, büyük projeleri anlayamamasını gayet iyi anlıyoruz.”
Saygılı, CHP’li yöneticilerin “engelleme” iddialarına da sert yanıt verdi. İzmir’de yıllardır tamamlanamayan projeleri sıralayan Saygılı, şunları söyledi:
“Bitmeyen proje arıyorsa; 8 yıldır tamamlanamayan Karşıyaka Opera Binası’na, 10 yıldır bitirilemeyen Buca Onat Tüneli’ne, yine 10 yıldır bitmeyen Halkapınar Yeraltı Metro Depolama Tesisi’ne bakabilir. Daha saymaya gerek bile yok.”
Engelleme söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Saygılı, Bornova’daki bir okul projesini örnek göstererek şöyle konuştu:
“Engellemeden söz ediyorsa, Bornova’da yıkılıp yeniden yapılacak Kars Halil Atila İlkokulu’na aylardır ruhsat vermeyen Bornova Belediyesi’ne sorsun.”
CHP’li belediyelerin temel sorunları dahi çözemediğini belirten Saygılı, Çiğli Harmandalı Çöplüğü’nü hatırlattı:
“Beceriksizlik arıyorsa, 25 yıldır Çiğli Harmandalı Çöplüğü’ne alternatif üretemeyen, yönettikleri İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne baksın.”
AK Parti’nin İzmir’e kazandırdığı yatırımlara da değinen Saygılı, CHP İl Başkanı Güç’ün TOKİ üzerinden yaptığı eleştirileri haksız bulduğunu belirtti:
“CHP İzmir İl Başkanı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşümde ‘30 bin konut’ vaadiyle yola çıkıp 14 yılda ancak bin konut yapabildiğini belli ki unutmuş. Buna rağmen İzmir’e 30 bin konut kazandıran, 2020 depremi sonrası sadece 2 yılda 5 bin konutu tamamlayan ve inşaatları devam eden TOKİ’ye saldırıyor.”
Saygılı, AK Parti hükümetinin İzmir’e verdiği sözleri yerine getirmeye devam ettiğini vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:
“AK Parti Hükümeti İzmir’imize ne söz verdiyse yaptı, yapmaya da devam ediyor. İzmir–Ankara Hızlı Tren Projesi geliyor. İzmir’in ilk çevre yolunu nasıl yaptıysak, teknik aşamaları tamamlanmak üzere olan ve önümüzdeki yıl yatırım programına alınacak 2. Çevre Yolu’nu da yine biz yapacağız. Kendilerinin hayal dahi edemeyeceği yatırımları biz bu şehre kazandırdık.”
Bu Şehir Sahipsiz Değil
1
2. Dünya Savaşı’ndan bu yana bir ilk! Ukrayna, Rus korgenerali ele geçirdi
178241 kez okundu
2
Hızal’dan Büyükşehir’e güvenlik tepkisi!
159716 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı; Recep Tayip Erdoğan-Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.
93546 kez okundu
4
4200 TL taksitle 250 bin konut müjdesi! Kimler başvurabilecek? İşte başvuru şartları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklıyor…
32716 kez okundu
5
Mısır yüklü 3 gemi Ukrayna’dan peş peşe yola çıktı
23596 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.