44,5063$% 0.06
51,6089€% -0.49
59,0947£% -0.72
6.617,01%-2,73
11.084,00%-2,00
44.001,00%-2,58
4.622,64%-2,84
Ortadoğu’da yaşanan çatışmaların ülke ekonomilerini tehdit ettiği bir dönemde düzenlenen İZFURNEX 2026 Mobilya Fuarı, sektör açısından kritik bir buluşma noktası oldu. İzmir Mobilyacılar Odası (İZMOD) Başkanı Zafer Koç, fuarın önemine dikkat çekerek, “Bu fuar sektörün tanıtımı için önemli bir adım oldu. Yurt dışından ve ülkenin dört bir yanından sektörün paydaşlarını buluşturdu. Mobilya sektörü; üretim gücü, istihdam kapasitesi, tasarım kabiliyeti ve ihracat potansiyeliyle ülkemizin en dinamik alanlarından biridir” dedi.

Fuarların başarısında yerel yönetimlerin rolüne vurgu yapan Koç, İzmirli mobilyacıların bu anlamda avantajlı olduğunu belirtti. Koç, “Sektörün kalbinin attığı Karabağlar’da ve fuar alanının bulunduğu Gaziemir’de esnafa duyarlı, camiamızın sorunlarına çözüm üreten belediye başkanlarına sahibiz. Helil Kınay ve Ünal Işık başkanlarımız her zaman yanımızda” ifadelerini kullandı.
Fuara yurt dışından gelen alım heyetleri ile firmaların önemli ticari görüşmeler gerçekleştirdiğini belirten Koç, “Umuyoruz ki bu fuar üyelerimize yeni pazarlar açan bir kapı olur. Katılımcı firmalarımız, uluslararası alıcılar ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerle birlikte sektörümüzün gücünü bir kez daha ortaya koyduk” diye konuştu.
Küresel rekabette yalnızca üretimin yeterli olmadığını dile getiren Koç, markalaşma ve tasarımın önemine dikkat çekti. “Artık değer yalnızca üründe değil; tasarımda, estetikte ve markanın gücünde. Yenilikçi bakış açısı sektörümüzün geleceğini belirliyor” dedi.
İzmir mobilya sektörünün üretim gücü ve girişimci yapısıyla dünya pazarlarında daha güçlü bir yer edineceğini belirten Koç, şunları söyledi:
“Bunun yolu yenilikçi düşünceden, trendleri yakından takip etmekten ve tasarımı üretimin merkezine koymaktan geçiyor. İZMOD olarak hedefimiz; sektörü yalnızca üretimde değil, tasarımda, markalaşmada ve uluslararası rekabette de güçlendirmek. Orta Doğu, Avrupa ve dünya pazarlarında İzmir mobilyasının değerini daha yukarı taşımak istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda çalışmak, sektörün tüm paydaşlarının ortak sorumluluğudur.”
İzmir’de “Tek Sağlık” vizyonu ile yaşam güzelleşiyor
1
2. Dünya Savaşı’ndan bu yana bir ilk! Ukrayna, Rus korgenerali ele geçirdi
178241 kez okundu
2
Hızal’dan Büyükşehir’e güvenlik tepkisi!
159716 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı; Recep Tayip Erdoğan-Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.
93546 kez okundu
4
4200 TL taksitle 250 bin konut müjdesi! Kimler başvurabilecek? İşte başvuru şartları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklıyor…
32716 kez okundu
5
Mısır yüklü 3 gemi Ukrayna’dan peş peşe yola çıktı
23596 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.