46,1116$% 0.02
53,1487€% -0.94
61,9322£% -0.79
%
%
%
%

Vatan Partisi Öncü Kadın ile İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, İranlı sanatçı Arya Kamalı’nın kurucusu olduğu Arya Kamalı Uluslararası Kültür ve Sanat Merkezi’nde ortak bir etkinlik düzenledi.

Etkinliğe İranlı iş insanı ve TİDSİYAD Kurucu Başkanı Elif Hasdemir, Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Şule Perinçek, Öncü Kadın Genel Başkanı Av. Nuriye Kadan, Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Em. Hv. Kurmay Alb. İhsan Sefa, parti il ve ilçe yöneticileri, çeşitli siyasi partilerin temsilcileri, esnaf odalarının başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Sergide İranlı kadınların emperyalizme karşı direnişini anlatan fotoğraflar ziyaretçilerle buluşurken, konuşmalarda Batı Asya’daki gelişmeler, Türkiye-İran ilişkileri ve yükselen Asya perspektifi ele alındı.
TRÇİ İTTİFAKI VURGUSU
Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Şule Perinçek, konuşmasında İranlı kadınların direnişinin tüm dünyaya cesaret verdiğini belirtti.
Perinçek, “İranlı kadınların gözlerinden ışık yayılıyor. O ışık her bakana cesaret veriyor. İranlı kadınlar yalnızca kendi ülkeleri için değil, bütün insanlık için bir direniş sembolü haline geldi. Türkiye, Rusya, Çin ve İran’ın oluşturacağı stratejik iş birliği bölgenin geleceği açısından belirleyici olacak. TRÇİ ittifakı yükselen Asya’nın yeni umududur. Konu sadece enerji değildir; üretimdir, insan kaynağıdır, teknolojidir ve caydırıcılıktır.” dedi.
AMERİKAN HEGEMONYASI TARTIŞMASI
Perinçek, İran’ın ortaya koyduğu direnişin Amerikan hegemonyasının sınırlarını da gözler önüne serdiğini ifade ederek şu değerlendirmede bulundu:
“İranlı kadınların cesareti, inancı ve kararlılığı dünyaya çok önemli bir gerçeği gösterdi. Amerikan emperyalizminin ve İsrail siyonizminin yenilmez olmadığı ortaya çıktı. Batı Asya’da yeni bir dönem başlamaktadır. İran’ın haklı direnişinin ve zaferinin yanında duranlar emperyalizme karşı cephede yer alıyor. İran’a karşı alınan tavır ise aynı zamanda Amerikan hegemonyasının yanında olmanın göstergesidir.”
İRAN KAZANIRSA TÜRKİYE KAZANACAK
Öncü Kadın Genel Başkanı Nuriye Kadan da İran’ın verdiği mücadelenin yalnızca İran’ın mücadelesi olmadığını belirterek, “İran sadece kendisi için savaşmadı. Batı Asya’nın, mazlum milletlerin ve bağımsız yaşamak isteyen halkların mücadelesini verdi.” dedi.
Türkiye ile İran’ın kader ortaklığına dikkat çeken Kadan, “İran kazanırsa Türkiye kazanacaktır. İran kaybederse Türkiye kaybedecektir. Onların zaferi bizim zaferimizdir. Onların şehitleri bizim şehitlerimizdir. Amerikan emperyalizmi ve İsrail siyonizmi İran’da büyük bir duvara çarpmıştır.” ifadelerini kullandı.
AYNI YÜREĞİN İKİ PARÇASI
TİDSİYAD Kurucu Başkanı Elif Hasdemir ise İzmir’de gördüğü ilgi ve misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Hasdemir, “İran’ın mücadelesini, direniş ruhunu ve halkımızın kararlılığını yansıtan çok anlamlı bir buluşma oldu. Türkiye ile İran aynı yüreğin iki parçasıdır. Biz sınır tanımıyoruz. Türkiye ve İran aynı coğrafyanın, aynı medeniyet havzasının insanlarıdır. 180 milyonluk büyük bir aileyiz.” dedi.
İRANLI KADINLARA YÖNELİK İDDİALARA YANIT
İranlı kadınlara yönelik Batı kaynaklı eleştirilere de değinen Hasdemir, İran’da kadınların eğitimden iş dünyasına, akademiden devlet yönetimine kadar birçok alanda aktif rol üstlendiğini söyledi.
Hasdemir, “İran’da kadınlara baskı yapıldığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmıyor. İran kadını eğitimlidir, üretkendir ve toplumun her alanında güçlü şekilde temsil edilmektedir. İran’a yönelik bu yayınların önemli bir bölümü algı operasyonlarının ürünüdür.” ifadelerini kullandı.
Bilal Saygılı: “İzmir’e Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Yatırımlarını Kazandırdık”
1
2. Dünya Savaşı’ndan bu yana bir ilk! Ukrayna, Rus korgenerali ele geçirdi
178502 kez okundu
2
Hızal’dan Büyükşehir’e güvenlik tepkisi!
159977 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı; Recep Tayip Erdoğan-Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.
93802 kez okundu
4
4200 TL taksitle 250 bin konut müjdesi! Kimler başvurabilecek? İşte başvuru şartları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklıyor…
32977 kez okundu
5
Mısır yüklü 3 gemi Ukrayna’dan peş peşe yola çıktı
23987 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.