44,8646$% 0.24
52,9705€% 0.16
60,8613£% 0.26
%
%
%
%
Sahra Haber-Gündem

Bornova Belediyesi Hobi ve Beceri Edindirme Kurs Merkezi’nde fotoğrafçılık eğitimi alan kursiyerler sıra dışı bir fotoğraf sergisine imza attı. Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde 14 kursiyerin iğne deliği kamerasıyla çektiği fotoğraflar büyük ilgi gördü.

Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi, Bornova’nın günümüzdeki halini geçmiş perspektifinden gören fotoğrafların yer aldığı “İğne Deliğinden Bornova” sergisine ev sahipliği yaptı. Bornova Belediyesi Hobi ve Beceri Edindirme Kurs Merkezi’nde fotoğrafçılık eğitimi alan 14 kursiyerin fotoğraflarının yer aldığı sergide, “iğne deliği fotoğrafçılığı” metodu kullanılarak çekilmiş fotoğraflar yer aldı.
Kursiyerler, kibrit kutusunu iğne ile delip, makaradaki film şeridinin bu deliğin önünden geçtiği bir mekanizma oluşturarak, en basit haliyle bir fotoğraf makinesi oluşturdu. Dijital fotoğraf makinelerinin objektiflerini çıkarıp bunlarla da aynı yöntemle fotoğraf çekerek, geçmiş perspektiften bugüne bakmayı hedefleyen kursiyerler, fotoğrafın köklü geçmişine vurgu yaptı.
Bornova’ya farklı bakış

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, fotoğrafın 200 yıllık bir geçmişinin olduğunu hatırlatarak, “Bu sergi bize fotoğrafın ne kadar değerli olduğunu, hayatımızda ne kadar geniş bir yer kapladığını düşündürüyor. Fotoğraf sanatının geçmişini de bize hatırlatarak Bornova’yı farklı bir bakış açısıyla görmemizi sağlayan sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Fotoğraf Eğitmeni Mert Çakır, proje ile Bornova’nın tarihini ve kimliğini derinlemesine anlamaya çalışırken, fotoğraf sanatının gücünü ve etkisini de bir kez daha ortaya koymayı hedeflediklerini söyledi.
Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi, Bornova’nın günümüzdeki halini geçmiş perspektifinden gören fotoğrafların yer aldığı “İğne Deliğinden Bornova” sergisine ev sahipliği yaptı.
Başkan Eşki “Güçlü Bornova”yı anlattı
1
2. Dünya Savaşı’ndan bu yana bir ilk! Ukrayna, Rus korgenerali ele geçirdi
178311 kez okundu
2
Hızal’dan Büyükşehir’e güvenlik tepkisi!
159786 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı; Recep Tayip Erdoğan-Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.
93615 kez okundu
4
4200 TL taksitle 250 bin konut müjdesi! Kimler başvurabilecek? İşte başvuru şartları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklıyor…
32788 kez okundu
5
Mısır yüklü 3 gemi Ukrayna’dan peş peşe yola çıktı
23708 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.