45,2057$% 0
53,0405€% -0.11
61,4917£% -0.18
%
%
%
%
Sahra Haber-Gündem
“MÜSİAD olarak, düşük ve orta gelir gruplarını derinden etkileyen enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesine yönelik atılacak bütün adımları destekliyoruz.”
MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur, bugün açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Temur açıklamasında, “Çekirdek enflasyonda gözlenen toparlanma ve yıllık üretici fiyatlarındaki artışın son 40 ayın en düşük seviyesine gerilemesi de önümüzdeki döneme dair olumlu sinyaller vermiştir.” diye konuştu.
Açıklamasında Temur şu ifadelere yer verdi:
Olumlu Sinyaller Vermiştir
“Ağustos ayına ilişkin yıllık enflasyonun son 13 ayın en düşük seviyesi olan %51,97’ye gerilemesi, dezenflasyon sürecinin ivme kazandığına işaret etmesi bakımından, memnuniyet verici bir gelişmedir.
Manşet enflasyonun yanı sıra, çekirdek enflasyonda gözlenen toparlanma ve yıllık üretici fiyatlarındaki artışın son 40 ayın en düşük seviyesine gerilemesi de önümüzdeki döneme dair olumlu sinyaller vermiştir.
Böylece geçtiğimiz yılın Haziran ayında başlayan parasal sıkılaşma politikasının fiyatlar genel düzeyi üzerindeki etkileri belirgin bir şekilde hissedilmeye başlanmıştır.
Atılacak Adımları Destekliyoruz
Sıklıkla ifade ettiğimiz gibi, MÜSİAD olarak bilhassa düşük ve orta gelir gruplarını derinden etkileyen enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesine yönelik atılacak bütün adımları destekliyoruz.
Nitekim enflasyonun 2 yıldan fazla süredir ülke gündeminin ilk sırasında yer alması, gelir dağılımını da negatif etkilemiştir.
Bu çerçevede ekonomik güven ve istikrar ortamının yeni Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında belirlenecek yapısal reformlarla desteklenmesi çok önemlidir. Önümüzdeki dönemin enflasyonda kalıcı bir şekilde düşüşün ve fiyat istikrarının sağlandığı, bunu müteakiben de yıl sonunda parasal sıkılaşma politikasında gevşeme takviminin netleşmeye başladığı bir dönem olmasını temenni ediyoruz.”
İzmir Defterdarlığı’nda Yeni Dönem: Ömer Alanlı Görevi Devraldı
1
Eski Almanya Başbakanı Schröder’den Türkiye’ye övgü dolu sözler
169826 kez okundu
2
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tunç Soyer’e tepki: Köksüz..
97785 kez okundu
3
Bakan Kasapoğlu müjdeyi verdi! 1017 personel alınacak: İşte başvuru tarihi
33455 kez okundu
4
Prag Büyük Elçisi: Egemen bağış’tan Haftanın temas videosu
16465 kez okundu
5
İstiklal Caddesinde Meydana gelen Bombalı Terör Saldırısını gerçekleştiren terörist YAKALANDI
15179 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.