Folkart Sahra Haber Web İlanı
DOLAR

46,4474$% -0.02

EURO

53,2826% 0.1

STERLİN

61,4548£% 0.22

GRAM ALTIN

%

ÇEYREK ALTIN

%

TAM ALTIN

%

ONS

%

a

İzmir Yeşilay Bağımsızlık Festivali Büyük Coşkuyla Gerçekleştirildi

Yeşilay İzmir Şubesi ve İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yıl boyunca yürütülen “Sağlıklı Yaşam Ligi Projesi”, Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen “İzmir Yeşilay Bağımsızlık Festivali” ile görkemli bir final yaptı.

Festivale; İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, Yeşilay İzmir Şube Başkanı ve İzmir İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’nin yanı sıra il protokolü, eğitim yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu’ya Bağımsızlık Yürüyüşü

Sabahın erken saatlerinde İzmir’in dört bir yanından gelen Yeşilay gönüllüleri, öğretmenler, öğrenciler ve protokol üyeleri, Şehit İdari Ateşe Çağlar Yücel Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bando Takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na yürüdü.

Festival alanında kortej, Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı mehteran gösterisiyle karşılandı. Kurdele kesimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan programda Tire Kurtuluş Ortaokulu öğrencilerinin zumba gösterisi büyük beğeni topladı. Festivalin coşkusu, sanatçı Turgay Başyayla’nın mini konseriyle zirveye ulaştı.

“Bağımsızlık, Kendi İradesini Yönetebilen Nesillerin Zaferidir”

Festivalin açılış konuşmasını yapan Yeşilay İzmir Şube Başkanı ve İzmir İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, Cumhurbaşkanı tarafından 2026 yılının “Bağımsızlık Yılı” ilan edilmesinin önemli bir anlam taşıdığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“İzmir bugün bu çağrıya güçlü bir ses, güçlü bir irade ve güçlü bir duruşla karşılık veriyor. ‘Bir ateş olmalı insanın içinde’ diyen herkes burada. İstiklal de istikbal de bizim diyen gençlik burada.”

Gençlerin bağımsızlık ruhunu Hasan Tahsin’in işgale karşı attığı ilk kurşunla özdeşleştiren Yahşi, “Bağımsızlık, kendi iradesini yönetebilen nesillerin en büyük zaferidir. Toprağı işgal edenler gider; fakat iradeyi işgal edenler kalırsa bu vatanın sadece adı kalır. Yeşilay’ın asırlık mücadelesi de tam burada başlıyor.” dedi.

“125 Bin Öğrenciyle Daha Güçlüyüz”

Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç ise konuşmasında bağımlılıklarla mücadelenin önemine dikkat çekerek, “Yeşilay’ın 106 yıllık mücadelesine bugün İzmirli çocuklarımızın ve gençlerimizin ‘Sağlıklı Yaşam Ligi Projesi’ ile verdiği destek çok kıymetlidir. 125 bin öğrencimizin emeğiyle düne göre 125 bin kat daha güçlüyüz.” ifadelerini kullandı.

İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da bağımlılığın gençler için ciddi bir tehdit olduğunu belirterek, İzmir’de gerçekleştirilen organizasyonun Türkiye genelindeki en başarılı Yeşilay etkinliklerinden biri olduğunu söyledi.

Vali Elban: “Gençlerimiz Hayatın Her Alanında Aktif Olmalı”

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban konuşmasında, gençlerin hayatın merkezinde yer alan, üreten ve değer katan bireyler olarak yetişmesinin önemine vurgu yaptı.

“Elimizden gelen tüm gayretle gençlerimizi bilinçlendirmek, onları özgür ve sağlıklı bireyler olarak geleceğe hazırlamak için çalışıyoruz. Gençliğimiz sahip olduğu büyük potansiyelle hayatın her alanında aktif rol almalıdır.” diyen Elban, aydınlık yarınların tam bağımsızlık bilinciyle inşa edileceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Dr. Süleyman Elban’a ve Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç’e günün anısına hediye takdim edildi.

Sağlıklı Yaşam Ligi Şampiyonları Ödüllerini Aldı

İzmir genelinde gerçekleştirilen “Sağlıklı Yaşam Ligi” kapsamında dereceye giren okullar ve öğrenciler ödüllerine kavuştu.

Lise kategorisinde il birincisi olan Güzelbahçe 60. Yıl Anadolu Lisesi’ne 27, ortaokul kategorisinde Yunus Emre Ortaokulu’na 32 ve Menemen Şehit Mustafa Hakan Aydoğmuş İlkokulu’na 30 bisiklet hediye edildi.

İl ikincisi ve üçüncüsü olan öğrenciler ile ilçelerde dereceye giren öğrencilere eğitim materyalleri, oyun setleri, futbol ve basketbol topları verilirken; jüri özel ödülüne layık görülen öğrencilere scooter ve kaykay hediye edildi.

Gösteriler ve Yarışmalar Renk Kattı

Festival kapsamında gerçekleştirilen Aksiyon Tim Gösterisi izleyicilerden yoğun ilgi gördü. Gün boyunca kurulan stantlar ziyaret edilirken, Genç Sahne’de İzmir’in farklı ilçelerinden gelen öğrenci ve öğretmenler halk oyunları gösterileri ve mini konserlerle sahne aldı.

Necatibey İlkokulu öğrencilerinden oluşan “Umudumuz Yeşilay Korosu”nun performansı büyük alkış toplarken, “Müzikle Güçlen Şarkı Yarışması”nda dereceye giren ekipler de sahneye çıktı. Başarılı öğrencilere mikrofon, ses bombası ve kulaklık hediye edildi.

Meslek Liseleri Yarışmalarda Öne Çıktı

Festival kapsamında düzenlenen “Dropaj Yarışması”nda Bayraklı Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci olurken, Torbalı Cumhuriyet MTAL ikinci, Konak Cumhuriyet Nevvar Salih İşgören MTAL ise üçüncü oldu. Dereceye giren okullara dikiş ve overlok makineleri hediye edilirken, yarışmaya katılan öğrencilere dikiş setleri ve modelistlik kursu desteği sağlandı.

“İzmir Yeşilay Sağlıklı Yudumlar Barista Yarışması” ve “En İyi Masa Dekoru Yarışması”nda da başarılı okullar ödüllerle buluştu.

Festival Gün Boyu Süren Etkinliklerle Tamamlandı

İzmir’in dört bir yanından gelen öğrencilerin sahne performansları, konserler ve çeşitli etkinliklerle devam eden İzmir Yeşilay Bağımsızlık Festivali, sağlıklı yaşam ve bağımsızlık bilincini genç kuşaklara aktaran anlamlı bir organizasyon olarak hafızalarda yer etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

LATİF AYDEMİR’DEN CEMİL TUGAY’A DİKKAT ÇEKEN MESAJ: “ARAMIZA HOŞ GELDİN”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.