DOLAR

32,3708$% 0.16

EURO

34,9751% -0.29

STERLİN

40,9567£% 0.17

GRAM ALTIN

2.324,29%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.966,00%-0,72

DOLAR

32,3708$% 0.16

EURO

34,9751% -0.29

STERLİN

40,9567£% 0.17

GRAM ALTIN

2.324,29%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.966,00%-0,72

a

KINIK BELEDİYESİ BASIN BÜLTENİ “BALIK SAĞLIKTIR, BALIK BAŞARIDIR”

Sahra Haber-Gündem

KINIK’TA ÖĞRENCİLERE SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ

İzmir’in Kınık ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çocuklara balık tüketiminin artırılması  amacıyla, Su Ürünleri Tüketimi ile ilgili eğitimler verilerek, balık döner ikram edildi.

Kınık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Balık Sağlıktır, Balık Başarıdır” projesi kapsamında Yayakent İlkokulu’nda balık ve balık dışındaki su ürünlerinin tanıtılması ve tüketilmesinin artırılmasına yönelik eğitim düzenlendi.

Eğitimlerde öğrencilere; dünyanın en sağlıklı besin kaynağı olarak tüm dünyada yüksek tüketim alışkanlığı bulunan balık tüketiminin önemi, suda yaşayan diğer canlıları tanıtmak, balık tüketimini çocuklara da özendirmek ve balık tüketiminin sağlık açısından önemine dikkat çekildi. Etkinlik sonunda Yayakent İlkokulu öğrencilerine balık döner ikram edildi.

Kınık Belediyesi tarafından da desteklenen “Balık Sağlıktır, Balık Başarıdır” projesi Yayakent etkinliğinde Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer’in yanı sıra, Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi, Gençlik Spor İlçe Müdürü Mustafa Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Derelioğlu, İlçe Tarım Müdürü Yıldırım Kavlak, Kınık Cumhuriyet Savcısı, İlçe Orman Şefliği, İlçe Mal Müdürü, İlçe Jandarma Komutanlığı hazır bulundu.
Projeye olan desteklerini sürdüreceklerini belirten Başkan Doğruer “İlçe Tarım müdürlüğümüzün koordinasyonunda gerçekleştirilen projeyi sağlıklı nesiller yetiştirmek için çok önemli buluyoruz. Balık döner etkinliği ile yeni neslin balık ve diğer su ürünlerini daha yakından tanımasını sağlamak ve balık tüketimi konusunda farkındalık oluşturmak, sağlıklı beslenmede önemli rolü olan balığı çocuklarımıza sevdirmek ve çocuklarımızın sağlığını düşünmek bizim de başlıca görevlerimizdendir. Eğitimlerde de anlatıldığı gibi balık sağlıktır.” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İP’ten ve CHP’den İstifa Edip MHP’ye Katıldılar

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.