34,0864$% 0.11
37,6927€% 0.12
44,6521£% 0.16
2.745,30%0,08
4.526,00%0,07
34,0864$% 0.11
37,6927€% 0.12
44,6521£% 0.16
2.745,30%0,08
4.526,00%0,07
Sahra Haber-Gündem
Çalışan Gazeteciler Günü’nde Vali Köşger’den önemli mesajlar!
Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın yayın organlarının temsilcileri ve gazetecilerle biraraya gelen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Çeşme Proesi’nin denizel alanı kapsayan ikinci aşamasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verildiğini, projenin realize edildiğini ve Bakanlıkta onaylanmak üzere beklediğini açıkladı. Vali Köşger, “Proje realize edilmek üzere Bakanlıkta onaylanmak üzere bekliyor. Onay çıktıktan sonra burada turizmle ilgili yatırımlar devam edecek” dedi.
DEMOKRAT GÜNDEM-Balçova Termal Otel Kardelen Salonu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir İktisat Kongresi’nin binasının 14 Şubat7a yetişeceğini ve Cumhurbaşkanının katılımıyla kongrenin yapılacağını söyledi.
İzmir’in potansiyelinin yüksek olduğunu kaydeden Vali Yavuz Selim Köşger, İktisat Kongresi’nin 14 Şubat’ta gerçekleşmesinin ardından her yıl Davos toplantıları gibi farklı temalarla kongreler gerçekleştirilebileceğini söyledi ve çağrıda bulundu.
İZMİR’İN HAREKETE GEÇMESİ LAZIM
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “İzmir’in harekete geçmesi lazım. İzmir’de Davos benzeri ekonomi toplantıları gerçekleştirilmeliydi şimdiye kadar. 100 yıl sonra Atatürk’ün iktisat kongresini gerçekleştirdiği binanın yerinde orijinal haline uygun binada Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk 100 yılının değerlendirileceği projeksiyon yapılacak. Cumhurbaşkanımız da katılacak, bizzat açılışını yapacak. İzmir kendisine düşen öncü rolleri oynamaya devam edecek. Cumhuriyetin 2. Yüzyılı ile ilgili bir manifesto ortaya çıkacak.
İZMİR’İ SÜRATLİ BİR ŞEKİLDE DÖNÜŞTÜRMEK LAZIM
“İzmir’i süratli bir şekilde dönüştürmek, gayret sarf etmek lazım. O hedefe doğru bütün bileşenlerle birlikte hiçbir çarkın diğerine zarar vermeden dönmesini sağlayarak bu hedefe yönelmek lazım” diyen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Şehrimizin her şeyinden memnun iseniz bana göre hava hoş. Ben evrakları imzalar, misafirleri karşılar, süreyi doldurur geçer giderim. Ama bunun hesabını Allah da sorar kullar da sorar. Ne yaptın sen orda diye sorar. Benim aldığım anlayış, zihniyet çalışmayı, gayret etmeyi, içini doldurmayı gerektiriyor. Onun için uğraşıyoruz. İzmir ve milletimize hizmet dışında başka bir amacımız yok. Millete hizmet etmeyi ibadet gibi kabul ediyorum” ifadelerini kullandı.
HEDEFİ OLMAYAN GEMİYE HİÇBİR RÜZGAR YARDIM EDEMEZ
“Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. Ama hedefin varsa yan rüzgarla da yol alırsın. Hedefin olması lazım öncelikle. İzmir’in bir hedefi olması lazım” vurgusunu yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Çeşme Projesi ile ilgili sürece dair de açıklamalarda bulundu.
İZMİR’İ SÜRATLİ BİR ŞEKİLDE DÖNÜŞTÜRMEK LAZIM
İzmir Turizminin gelişmesinde Çeşme Projesi’nin de önemli bir yeri olduğunu kaydeden Vali Köşger, şu açıklamaları yaptı: “80 bin yatak var İzmir’de. 40 bini belediye belgeli. 80 bin yatakla İzmir’de turizmi patlatamazsınız. Tanıtmaya çalışsanız da birinci sene patlattığınızda ikinci sene rezil olursunuz. Böyle bir proje var. (Çeşme Projesi kast ediliyor) Bütün taraflarla istişare edilerek yürütülüyor. İzmir’i süratli bir şekilde dönüştürmek, gayret sarfetmek lazım. O hedefe doğru bütün bileşenlerle birlikte hiçbir çarkın diğerine zarar vermeden dönmesini sağlayarak bu hedefe yönelmek lazım” diye konuştu.
KEMERALTI UNESCO DÜNYA MİRASİ LİSTESİNE AMA ÖNCE ÇEVRESİNİN DÜZELTİLMESİ LAZIM
Kemeraltı’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesi ile ilgili kendisine yöneltilen bir soruyu yanıtlayan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, şöyle konuştu: “İzmir’in belirlenmiş bir hedefi yok. Turizmde ne yapmak istediğine dair. Bir dil, bir sembol-amblem birliği yok. Darmadağınız bir şehir. Tanıtım unsurlarını tek çatı altında topladık. Hangi fuarda hangi, dili, logoyu kullanacağız. Onunla ilgili çalışıyoruz. Kemeraltı’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alması lazım. Ama önce çevresinin düzeltilmesi lazım. Oradaki tarihi dokunun temizlenmesi, ortaya çıkarılması, bazı çirkinliklerin ortadan kaldırılması lazım. Turisti getirirsiniz, memnun kalmazsa daha önce gelenlerin yarısı gelmez. Yatak kapasitesi başta olmak üzere kapasitemizi arttırmamız lazım. Kruz gemileri geliyor, İzmir’in hikayesi yok diye gidiyorlar. Hikayesini oluşturmak lazım İzmir’in.”
80 BİN YATAK KAPASİTESİ İLE TURİZMİ PATLATAMAZSINIZ
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir’in nitelikli yatak kapasitesinin sadece 80 bin olduğunu, bununla İzmir’e gelen turist sayısını arttırmanın mümkün olmadığını vurgulayarak, Çeşme Projesi’nin ikinci aşamasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararının verildiğini, projenin sürdüğünü ve bakanlıktan onay beklendiğini kaydetti.
PROJE REALİZE EDİLMEK ÜZERE BAKANLIKTA ONYA BEKLİYOR, YATIRIMLAR DEVAM EDECEK
Vali Köşger, “80 bin yatak var İzmir’de. 40 bini belediye belgeli. 80 bin yatakla İzmir’de turizmi patlatamazsınız. Tanıtmaya çalışsanız da birinci sene patlattığınızda ikinci sene rezil olursunuz. Böyle bir proje var. (Çeşme Projesi kast ediliyor) Bütün taraflarla istişare edilerek yürütülüyor. 2 aşamalı bir proje bu. Önce Çeşme Turizm bölgesi olarak ilan edilmiş. İkinci aşamada denizel alan da alınmış. Yargının yürütmesini durdurduğu 2. Aşamada verilen karar. 12 bin 145 alan. Yargı 2. Aşamada genişletilen alanla ilgili yürütmesini durdurdu. Proje realize edilmek üzere Bakanlıkta onaylanmak üzere bekliyor. Onay çıktıktan sonra burada turizmle ilgili yatırımlar devam edecek” ifadelerini kullandı.
GAZİEMİR’DEKİ O SORUN YAKIN ZAMANDA ÇÖZÜLECEK
Gaziemir’deki nükleer atık sorunun yakın zamanda çözüleceğini de açıklayan Vali Yavuz Selim Köşger, “Bu konu İzmir’in gündeminde 30 yıla yakın var. Yaklaşık 20 yıldır da o alan bu nükleer radyoaktif yayılımı devam ediyor. Sorun şu; orada özel bir şahıs, özel mülkünde özel üretim var. Oraya uygunsuz maddeleri getirmiş, ayrıştırmış. Sonrasında da o kirlettiği sahanın devlet ya da belediyenin temizlenmesi bekleniyor. Temizlenecek alanla ilgili çıkacak rantla ilgili de kendisinin beklentisi var. Taek çalışıyor bununla ilgili. Sorun çözülmek üzere. Kirleten cezasını çekmesi lazım. Orayı adam uygunsuz kaçak maddelerle kirletmiş. Bunun cezasını da çekmesi lazım. Kilit noktası da bu. Yakın zamanda o sorun çözülecek” dedi.
BUCA BELEDİYESİ ALANIYLA İLGİLİ BİR BARDAK SUDA FIRTINA KOPARMAYI SEVİYOR BAZI ARKADAŞLAR
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Buca Cezaevi alanının kamusal yeşil alan olmasıyla ilgili tartışmalara dair bir soruyu da yanıtladı.
Vali Köşger, “Bizimle alakalı değil bakanlık ve belediye arasında bir konu. İzmir’de bir bardak suda fırtına koparmayı seviyor bazı arkadaşlar. Burada gereksiz bir şekilde birşeyler köpürtülmeye çalışılıyor. Orası yapılaşmış bir alan iken cezaevini kapattı devlet. Yapılaşma hakkından da vazgeçiyor. Minimal yapılaşmayla yeşil alana dönüşeceğiyle ilgili bende bir bilgi var” açıklamasını yaptı.
ON BİN DOLARLAR HARCAYACAK TURİST GELECEK, BURADAN NASIL SİYASİ BİR ŞEY ÇIKARIYOR ARKADAŞLAR
Çeşme Projesi ile ilgili sorulan bir soruyu da yanıtlayan Vali Köşger, açıklamalarının yanlış anlaşıldığını söyledi. Köşger, “On bin dolarlar harcayacak turist gelecek. Buradan nasıl siyasi bir şey çıkarıyor arkadaşlar. Daha zengin, paralı turist gelecek diyorum. Zengin kesime rant sağlanıyor falan deniyor. Tamamen olayı yanlış anlamış arkadaş. Hariçten gazel okuyor. İzmir ile ilgili hiçbir bilgisi yok. Beklentisi de yok anladığım kadarıyla. Ama oradan İzmir’e ahkam kesiyor. Bırak İzmir’i, İzmirliler değerlendirsin. Bu şehri daha iyi hale getirmek için hep beraber gayret edelim diyoruz. O noktada yanlış anlaşılmalardan dolayı üzgünüm.
VALİ KÖŞGER’İN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI:
İSTANBUL BASININI DA İZMİR YÖNLENDİRİYOR
Demokrasilerin vazgeçilmezi basın yayın kurumları. Halkın nabzını tutmamıza yardımcı olan demokrasinin vazgeçilmez unsuru basın yayın organları. İzmir basını İstanmbul odaklı bir basın olduğundan dem vurulur ama İstanbul basını tüm Türkiye’yi yönlendirir. İstanbul’a kar yağmadan Türkiye’ye kış gelmez dedirtecek kadar İstanbul basını yer edinmiştir. Ama İstanbul basınını da İzmir yönlendiriyor. İzmir’den yetişen gazeteciler orada ağırlıklı olarak yer alıyorlar. İzmir basınının Türkiye’yi yönlendirme kabiliyeti olduğunu teslim etmek lazım. İzmir basını çok duyarlı, -tüm olayları takip ediyor. Sağolun varolun. Sesimiz olduğunuz için, sesimizi duyurduğunuz, İzmir’in çıkarlarını gelişmesine yönelik faaliyetleri takip ettiğiniz için hepinize şehrim adına şükranlarımı sunuyorum.
İZMİR’DE ASAYİŞ BERKAMAL
20 bine yakın güvenlik mensubuyla kentimizin güvenliğini, asayişini sağlamaya çalışıyoruz. İzmir’de asayiş berkamal. Allah’ın izniyle bir sıkıntı yok.
2 YILLIK KARNEMİZİ SUNDUK
Ülkemizde metropoller güvenli ve huzurlu. Güvenin esenliğin asayişin sağlanması noktasında yaptıkları faaliyetlerden dolayı da kendilerine teşekkür ediyoruz. 2 yıllık karnemizi sunduk. Seneye daha da güzel bir şekilde bunu gerçekleştirmiş oluruz.
OLAĞANÜSTÜ GÜNLERDEN GEÇMİŞTİK
Geçen sene pandemi sürüyordu. İzmir 30 Ekim depremini yaşamıştı. Olağanüstü günlerden geçmiştik. Geçen seneki gündemimizde emniyetin AKM binasını kullanıp kullanmayacağıydı.
14 ŞUBATA YETİŞTİRECEĞİZ, CUMHURBAŞKANIMIZ DA AÇILIŞA KATILACAK
O zaman ilk defa söylemiştim. İzmir İktisat Kongresi’nin 100. Yılı dolayısıyla arsa sahiplerine ulaştık, iki haftayı aşan müzakere ile 14 Nisan’da arsayı satın aldık. İnşallah 14 Şubat’a yetiştirmiş olacağız. 100 yıl sonra Atatürk’ün iktisat kongresini gerçekleştirdiği binanın yerinde orijinal haline uygun binada Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk 100 yılının değerlendirileceği projeksiyon yapılacak. Cumhurbaşkanımız da katılacak, bizzat açılışını yapacak. İzmir kendisine düşen öncü rolleri oynamaya devam edecek. Cumhuriyetin 2. Yüzyılı ile ilgili bir manifesto ortaya çıkacak.
KAPSAMLI BİR KONGRE GERÇEKLEŞECEK
Dünyanın en önemli üniversitelerinden ekonomist, akademisyenlerin, işadamlarının, uygulamacıların katıldığı kapsamlı bir kongre gerçekleşecek. Bunun İzmir ve Türkiye için hayırlara vesile olmasını diliyorum. İzmir’de Davos benzeri ekonomi toplantıları gerçekleştirilmeliydi şimdiye kadar. Şimdi o binayı tekrar ihya ediyoruz.
İKTİSAT KONGRESİNİ HER YIL YENİLEMEMİZ GEREKİYOR
Öneriyorum ben şimdi size, bunun kamuoyunu oluşturmanızı rica ediyorum. Her yıl farklı temalarda İzmir’de iktisat kongresini yenilememiz gerekiyor. Türkiye ve Türki Cumhuriyetlerin katılacağı bir iktisat kongresi daha yapalım seneye. Sonraki Türkiye ve Ortadoğu, daha sonraki Türkiye ve Balkanlar olsun. İzmir’in kongreler şehri olması için bir başlangıç olsun diliyorum.
İZMİR’İN BİR HEDEFİ OLMASI LAZIM
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. Ama hedefin varsa yan rüzgarla da yol alırsın. Hedefin olması lazım öncelikle. İzmir’in bir hedefi olması lazım. İzmir müthiş kapasitesi olan bir şehir. Sanayide, ticarette, turizmde kapasitesi olan bir şehir. Tarımda da. İstanbul’da tarım yapamazsınız mesela.
80 BİN YATAKLA İZMİR’DE TURİZMİ PATLATAMAZSINIZ
80 bin yatak var İzmir’de. 40 bini belediye belgeli. 80 bin yatakla İzmir’de turizmi patlatamazsınız. Tanıtmaya çalışsanız da birinci sene patlattığınızda ikinci sene rezil olursunuz. Böyle bir proje var. (Çeşme Projesi kast ediliyor) Bütün taraflarla istişare edilerek yürütülüyor.
ÇEŞME PROJESİ BAKANLIKTA ONAYLANMAK ÜZERE BEKLİYOR
2 aşamalı bir proje bu. Önce Çeşme Turizm bölgesi olarak ilan edilmiş. İkinci aşamada denizel alan da alınmış. Yargının yürütmesini durdurduğu 2. Aşamada verilen karar. 12 bin 145 alan. Yargı 2. Aşamada genişletilen alanla ilgili yürütmesini durdurdu. Proje realize edilmek üzere Bakanlıkta onaylanmak üzere bekliyor. Onay çıktıktan sonra burada turizmle ilgili yatırımlar devam edecek.
İZMİR’İ SÜRATLİ BİR ŞEKİLDE DÖNÜŞTÜRMEK LAZIM
İzmir’i süratli lbir şekilde dönüştürmek, gayret sarfetmek lazım. O hedefe doğru bütün bileşenlerle birlikte hiçbir çarkın diğerine zarar vermeden dönmesini sağlayarak bu hedefe yönelmek lazım.
BAZI YÖNETİCİLER KAVGA ETTİRİP HAKEMLİK YAPAR
Kavga ettirip hakemlik yapmayı sever bazı yöneticiler. Ben eşgüdüm içinde çalışmayı tercih ediyorum. Burada ne kadar kalacağım belli değil. Ben bir yere gittim mi gövdemi ortaya koyuyorum. Ben bırakıp gideceğim, bu şehir sizin. Bu sürede nereye kadar ilerletebilirsek şehri, ona çalışmamız lazım hep birlikte. Onun için gayret etmemiz lazım.
ŞEHRİMİZİN HERŞEYİNDEN MEMNUN İSENİZ BANA GÖRE HAVA HOŞ AMA..
Şehrimizin her şeyinden memnun iseniz bana göre hava hoş. Ben evrakları imzalar, misafirleri karşılar, süreyi doldurur geçer giderim. Ama bunun hesabını Allah da sorar kullar da sorar.ne yaptın sen orda diye sorar. Benim aldığım anlayış, zihniyet çalışmayı, gayret etmeyi, içini doldurmayı gerektiriyor. Onun için uğraşıyoruz. İzmir ve milletimize hizmet dışında başka bir amacımız yok. Millete hizmet etmeyi ibadet gibi kabul ediyorum.
GAZETECİLER İÇİN KONUT TALEBİNİ İLETELİM
250 bin konut üretilecek. 20 Ocak’ta Çevre ve Şehircilik Bakanımız gelecek. Gazetecilere yönelik konut talebinizi iletelim.
İzmir’in turizminin kapasitesini kullanmadığını hepimiz biliyoruz. Unesco dünya miras listesinde Efes ve Bergama var. İzmir’de 2 tane var. 3 tane de geçici listede yerimiz var. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer almak sanki bütün sorunları çözecek sihirli iksir buymuş gibi takdim ediliyor. Ya sizin 2 tane dünya miras listesinde yeriniz var. Efes ve Bergama. 1 milyon 200 bin turist geliyor İzmir’e. 80 bin yatak var, 40 bini nitelikli. 52 hafta var senede. Bir turist ortalama bir hafta kalsa, 52 çarpı 80 bin 4 milyon. Maksimum getirebileceğiniz turist sayısı 4 milyon. Belediye belgeliler de dahil. Siz Kemeraltı’nı dünya miras listesine aldırırsınız turist gelse ağırlayacağınız yatak yok. Önce altyapıyı oluşturmak lazım.
KEMERALTI’NIN UNESCO LİSTESİNE GİRMESİ LAZIMAMA ÖNCE ÇEVRESİNİN DÜZELTİLMESİ LAZIM
İzmir’in belirlenmiş bir hedefi yok. Turizmde ne yapmak istediğine dair. Bir dil, bir sembol-amblem birliği yok. Darmadağınız bir şehir. Tanıtım unsurlarını tek çatı altında topladık. Hangi fuarda hangi, dili, logoyu kullanacağız. Onunla ilgili çalışıyoruz. Kemeraltı’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alması lazım. Ama önce çevresinin düzeltilmesi lazım. Oradaki tarihi dokunun temizlenmesi, ortaya çıkarılması, bazı çirkinliklerin ortadan kaldırılması lazım. Turisti getirirsiniz, memnun kalmazsa daha önce gelenlerin yarısı gelmez. Yatak kapasitesi başta olmak üzere kapasitemizi arttırmamız lazım.
KRUZ GEMİLERİ GELİYOR, İZMİR’İN HİKAYESİ YOK DİYE GERİ GİDİYORLAR
Kruz gemileri geliyor, İzmir’in hikayesi yok diye gidiyorlar. Hikayesini oluşturmak lazım İzmir’i8n. Agora gibi tarihi antik şehrin olduğu, Kemeraltı gibi 2500 yıllık bir çarşının bulunduğu, etrafıyla coğrafyasıyla tarihi güzellikleriyle böyle bir şehir yok belki de dünyada. İzmir’in rakibi Akdeniz çanağında Barcelona, Milano. Buralarla rekabeti sağlamamız ve tanıtımını iyi yapmamız lazım. Her şeyden önce altyapımızı hazırlamamız lazım. Nitelikli y atak sayısını arttırarak. Bir şehir düşünün içinde antik şehir, 2500 yıllık çarşısı var. Multi kültürel bir şehir. Levanteni, Yahudisi, Rumu, Türkü, Müslümanı birlikte yaşamış. Bu hikayeyi anlatabilmemiz lazım dünyaya.
KEMERALTI’NIN UNESCO LİSTESİNE GİRMESİNİN YÜZDE 1’LİK KATKISI OLUR
Dünya Miras Listesi’ne girdiğinde yüzde 1’lik katkısı olur. Bergama ve Efes var ama 1 milyon 200 bin turist geliyor. Kurbağayı prense dönüştürecek bir şey değil. Uzun soluklu, hedefi belli, emek ve gayret içeren çalışmalar lazım. İzmir işlenmeyi bekleyen bir pırlanta. Her noktasıyla değerlendirmemiz lazım. Birgi, Kemeraltı ve Ceneviz kaleleri var.
VALİLİĞİN TÜM BİRİMLERİNİ ORAYA TOPLAYACAĞIZ
Hükümet Konağı’nın arkasını yıkıyoruz. Orada adliye binası varmış. O adliye binası Osmanlı döneminde yapılmış bir idadi, yani lise. Onun fotoğraflarını bulduk. Şu anki Hükümet Konağımız L şeklinde. Uzun tarafta valiliğin tüm birimlerinin toplandığı, kısa bölümde de kaymakamlığın olduğu bir yer olacak. İzmir Valiliği’nin işgören tüm birimlerini oraya toplayacağız. Orası valiliğe ait bir kampüse dönüşecek.
TERMAL OTELİN YERİNE 5 YILDIZLI, 365 ODALI MODERNT OTEL BİNASI BAŞLAYACAK
Bizimle alakalı değil Hilton Oteli. Rahmetli büyüğümüz Hüseyin Öğütcen, 80’li yıllarda bu binaları tarla üzerine inşa etmiş. Buraların ne imar planı ne ruhsatı varmış. Hiçbir şey olmadan yapılmış. Burayı sıfırdan aldık, planladık. Son aşamaya geldi. Burayı o günün şartlarında Balçova Termal öncülük etmiş ama şimdiki konsept değişti. Burada yatakhaneler bir yerde fizik tedavi birimleri başka bir yerde. Şimdi bu Afua dediğimiz yere, jeolojik etüdleri yapılıyor, beş yıldızlı 365 odalı termal otel konseptinde bütün termalin çağdaş günümüz konseptine uygun bir otel planlamasında son aşamaya geldik. Bütün safhalar tamamlandı. Önümüzdeki günlerde startı vereceğiz inşallah. Belki bu binada gerçekleştirdiğimiz son toplantı olabilir. Bu alana otel inşaatıyla ilgili süreç başlayacak.
ULAŞIM İÇİN KAVŞAKLARDA AKIŞ SAĞLANIYOR, İZMİRLİNİN HAYATINA BİR SAAT İLAVE EDİLDİ
Ulaşım sorunuyla ilgili yapacağımızı yaptık. Tüm kavşaklarda akışı sağlamak üzere emniyet vazife yapıyor. Bu akış sağlama sebebiyle İzmirlinin hayatına bir saat ilave edildi diye bir şey de kulağıma geldi. İzmir’in kentsel dönüşüm ve yenileme işi yerel yönetimlerde. Yerel yönetimlerin bu konuda çalışma yapması lazım. Bizim desteğimize ihtiyaç duyarlarsa biz kentin sorunlarını çözmede, kentsel hayatın iyileşmesinde herkese gereken desteği veririz. Biz uyumlu çalışmayı öneriyoruz herkese. Onun dışında merkezi hükümetin yapacağı şeylere bizim bir şey söylememiz mümkün değil. Kaynak;Demokrat Gündem.
Söz bitti, haber bitti şimdi çizgiler mahkum ediliyor
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.