45,9165$% -0.1
53,5748€% 0.07
61,8566£% 0.03
%
%
%
%
Sahra Haber-Gündem

İzmir Ticaret Odası, güvenli şehir planlama, depreme dayanıklı mimari tasarım uygulamalarını konu alan bir ay sürecek hızlandırılmış bir eğitim programı hazırladı. Dünyada en şiddetli depremlerin meydana geldiği Şili’de, 8 ve üzeri şiddetindeki depremlerde çok az can ve mal kaybı yaşanmasına bağlı olarak ülkenin afet güvenli şehir planlama konusundaki deneyimlerin ve uygulamaların aktarılacağı eğitim programı, Şilili Mimar ve Şehir Plancısı Cristián Alfredo Wittig Grell ve ekibi tarafından gerçekleştirilecek. Eğitime 200’ün üzerinde mimar, şehir plancısı ve mühendisin katılması bekleniyor.
İzmir Ticaret Odası 70. Mimarlık Grubu Meslek Komitesi’nin girişimleriyle organize edilen “Afet Güvenli Şehir Planlama Eğitimi”nin açılış toplantısı, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Tutan ve Afet Güvenli Şehir Planlama Çalışma Grubu Yürütücüsü Özgür Okçu’nun açılış konuşmalarıyla başladı. Açılış toplantısına İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Erkan Subaşı ve 70. Mimarlık Grubu Meslek Komitesi Başkanı Dilek Çakanşimşek ile üyelerimiz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
TUTAN: MEVCUT YAPI STOĞUMUZ GÜÇLENDİRİLMELİ
Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden 1 yıl geçtiğini ancak bölgedeki şehirlerin olağan akışına devam etmesi için daha çok zamana ve yatırıma ihtiyacı olduğunu söyleyen İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Tutan, “Bu kadar büyük acılarla karşılaşmamak için afet yönetimini, afet öncesi, sırası ve sonrasını planlayarak yönetebilmemiz önem taşıyor. Bu nedenle inşaat sektörü ve idarecilere de büyük sorumluluk düşüyor. Ülkemizdeki mevcut yapı stoğunun güçlendirilmesi ve iyileştirilmesi konusunda hızlı adımlar atmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.
TUTAN: KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YENİ BİR SÜRECE GİRDİK
Tutan sözlerini şöyle sürdürdü: “Hepimizin bildiği gibi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde Kentsel Dönüşüm Başkanlığının kurulması ile kentsel dönüşümde yeni bir sürece girdik. Kentsel Dönüşüm Başkanlığının inşaat sektörümüz ile iş birliği içerisinde şehirlerimizde kentsel dönüşümü acil bir şekilde uygulamasını diliyoruz”
OKÇU: BU GERÇEĞİ GÖRMEZDEN GELEMEYİZ
Konuşmasında sevgi kadar acının da evrensel olduğunu vurgulayan Afet Güvenli Şehir Planlama Çalışma Grubu Yürütücüsü Özgür Okçu, “Nasıl bir hastalığın tedavisini halktan bulmayı bekleyemezseniz, doğal afetlere karşı alınacak önlemleri de halktan bekleyemezsiniz. Hastalıkların tedavisini, nasıl bilim insanları, doktorlar, profesörler ve arge çalışmaları buluyorsa, doğal afetlere karşı alınacak önlemleri öncelikle bilim insanları, şehir plancıları, mimarlar, mühendisler bilmek zorundadır. Bizler deprem ülkesinde yaşayan meslek insanlarıyız ve bu gerçeği görmezden gelemeyiz. Şehir plancıları bu gerçekleri planlarına yansıtır, mimarlar deprem dayanıklı yapı tasarımı yapmayı bilir ve mühendisler ile entegre çalışırlarsa fark yaratabiliriz. Meslek insanlarının farkındalıkları ve cesur olmaları yerel yönetimlere, yerel yönetimlerden de merkezi yönetime mutlaka yansıyacaktır. Uygulama hatalarına dem vuruyoruz ve en eğitimsiz kesimden en doğru işçiliği bekliyoruz” dedi.
Doğruer: “Daha güzel yarınlar için hep birlikte el ele”
1
2. Dünya Savaşı’ndan bu yana bir ilk! Ukrayna, Rus korgenerali ele geçirdi
178481 kez okundu
2
Hızal’dan Büyükşehir’e güvenlik tepkisi!
159953 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı; Recep Tayip Erdoğan-Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.
93779 kez okundu
4
4200 TL taksitle 250 bin konut müjdesi! Kimler başvurabilecek? İşte başvuru şartları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklıyor…
32954 kez okundu
5
Mısır yüklü 3 gemi Ukrayna’dan peş peşe yola çıktı
23950 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.