38,4878$% -0.03
44,0398€% 0
51,5664£% -0.37
4.091,56%-0,32
6.723,00%-0,45
26.805,00%-0,46
3.303,70%-0,40
Sahra Haber-Gündem
Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (IMBF) tarafından yürütülen ve Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) iş birliğiyle gerçekleştirilen Kültür ve Turizm Basın Elçileri Projesi, 81 il ve yurtdışından 300’den fazla gazeteci ve yazara ev sahipliği yapan son oturumla tamamlandı.
TİMBİR Başkanı Dr. Süleyman Basa, kapanış oturumu öncesinde katılımcılara ve projeye destek veren konuklara teşekkür etti. TİMBİR olarak gazetecilere mesleki katlılarının süreceğini belirten Dr. Basa, proje kapsamında gerçekleşen oturumların videoları ve sunumlarının TİMBİR ve Birlik Haber Ajansı (BHA) başta olmak üzere sosyal medya hesaplarından yayınlanacağını duyurdu.
Final oturumunun moderatörlüğünü TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Erdem Tokuş üstlenirken, oturumda Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden Prof. Dr. İbrahim Birkan, Başkent Üniversitesi’nden Doç. Dr. Merve Öksüz ve Turizm Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Savaş Çolakoğlu konuşmacı olarak yer aldı.
Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden Prof. Dr. İbrahim Birkan, proje kapsamındaki konuşmasında Türkiye turizminin mevcut durumuna ve gelecek hedeflerine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.
“2024 yılında 61 milyon turist ve 61 milyar dolarlık turizm gelirine ulaşıldı. Ancak bazı turistlerin harcamalarının tam anlamıyla kayıtlara geçmediğini düşünüyorum. Türkiye, son 10 yılda dünya genelindeki ortalama %4.2 büyümeye karşın %10 civarında bir turizm büyükmesi yakaladı. Bu, olağanüstü bir başarı. 2028 hedefimiz 100 milyon turist ve 100 milyar dolar gelir. THY’nin 363 destinasyona ulaşması ve arkeolojik turizmin gelişimi gibi faktörlerle bu hedefe rahatça ulaşabileceğimize inanıyorum,” dedi.
Başkent Üniversitesi’nden Doç. Dr. Merve Öksüz ise sunumunda, turizm tanıtımının önemine vurgu yaparak teknolojinin bu alandaki rolünü ele aldı.
“Dünyada farklı turizm destinasyonları ortaya çıkıyor. Türkiye olarak tanıtıma daha fazla odaklanmalıyız. Doğru hedef kitle belirleyerek, başarılı tanıtım stratejileri uygulayabiliriz. Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik gibi yenilikçi teknolojilerin kullanımını yaygınlaştırarak turizme katkı sağlayabiliriz,” ifadelerini kullandı.
Turizm Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Savaş Çolakoğlu ise turizmin ekonomik boyutuna değindi ve Türkiye’nin gelecekte turizmde daha da büyük bir oyuncu olacağını belirtti.
“Turizm sektörü sadece istihdama değil, aynı zamanda 54 yan sektörü de doğrudan etkiliyor. 60 milyondan fazla turist ağırlayan bir ülke olarak, mavi bayraklı plaj sayımızı artırarak, turizm altyapı yatırımlarını hızlandırarak ve yatak kapasitemizi 100 milyon turist hedefiyle uyumlu hale getirerek büyümemizi sürdürebiliriz,” dedi.
Kapanış konuşmasını yapan TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Erdem Tokuş, projeye katkı sunan herkese teşekkür ederek TİMBİR Medya Akademisi’nin sektöre yeni katkılar sunmaya devam edeceğini vurguladı.
Böylece, Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli iletişim projelerinden biri olan Kültür ve Turizm Basın Elçileri Projesi, başarıyla tamamlanmış oldu.
Menderes Belediyesi’nden Ramazan Öncesi Fırın Denetimi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.