38,4529$% 0.04
43,9393€% -0.06
51,6743£% -0.14
4.093,31%-0,94
6.725,00%-1,02
26.819,00%-1,02
3.310,57%-0,99
Sahra Haber-Gündem
Dokuz Eylül Üniversitesi‘nin yeni rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, İzmir basınıyla tanışma toplantısı düzenledi. Yerel gazete ve televizyon temsilcilerinin yoğun katılım gösterdiği toplantıda, üniversitenin geleceğine dair vizyonunu paylaşan Yılmaz, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Soru-cevap bölümüyle samimi bir atmosferde gerçekleşen toplantıya, rektör yardımcıları Prof. Dr. Dilşen İnce Erdoğan, Prof. Dr. Hamdi Şükür Kılıç ve Prof. Dr. Caner Çavdar da katıldı. Rektörlük binasında düzenlenen basın toplantısında 6 aylık görev süresi içinde yaptıklarını ve bundan sonraki süreçte yapacaklarını anlatan Prof. Dr. Bayram Yılmaz, “Hedefimiz, üniversitemizi dünya ligine taşımak” dedi.
Göreve atanmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a teşekkür ederek sözlerine başlayan Rektör Yılmaz, “Barınma ve yemek ilk karşılaştığımız sorunlardı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile iş birliği yaparak çözüm üretiyoruz. Buca’da adını Dokuz Eylül Üniversitesi Merkez Kampüsü olarak değiştirdiğimiz alanda 1.500’ü erkek, 1.500’ü kız olmak üzere toplam 3.000 kişilik öğrenci yurdu yapımına başlıyoruz. Her şey hazır, yeri belli ve yakında temeli atılacak. Böylece kampüsümüz 24 saat yaşayan bir alan olacak” dedi.
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç‘ın iptal edilen yemek ihalesiyle ilgili TBMM’ye verdiği soru önergesine değinen Prof. Dr. Yılmaz, “Keşke kıymetli milletvekilimiz Sevda Hanım bizi arayıp yemek ihalesindeki son durumu sorsaydı. O zaman soru önergesi vermesine de gerek kalmazdı. 77 milyon TL ödenmemiş yemek faturası vardı. Firma hizmet veriyor ama ona bile borcumuz var. Yeni yemek ihalesinde talep edilen tabldot bedeli 250 TL + KDV. Cerrahpaşa Üniversitesi‘nde tabldot başı 259 TL KDV dahil, öğrenci katkı payı 49 TL. Biz bu farkı sübvanse edemeyiz. Bunun yerine, kendi yemeğimizi kendimiz yapıyoruz ve böylece yıllık 400 milyon TL tasarruf ettik.” dedi.
Yemeklerin hazırlanmasında kullanılan malzemeler hakkında bilgi veren Rektör Yılmaz, “Et, süt, peynir gibi temel gıda ürünleri devlet kurumlarından, diğer malzemeler Tarım Kredi Kooperatifleri’nden, ekmek ise Buca Cezaevi’nden temin ediliyor. Bu model, İzmir Valiliği’ne de ilham kaynağı oldu ve tüm okullarda benzer bir çalışma yapılması yönünde incelemeler başlatıldı. Ayrıca başka illerden gelen üniversiteler de sistemimizi incelemek için bizden bilgi alıyor.” diye konuştu.
Rektör yardımcıları Prof. Dr. Caner Çavdar, Prof. Dr. Hamdi Şükür Kılıç ve Prof. Dr. Dilşen İnce Erdoğan‘ın da katıldığı toplantıda Prof. Dr. Bayram Yılmaz, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin dünya sıralamasında ilk 500’e girmesi için çalıştıklarını belirtti. “Üniversitemizi, Atatürk’ün gösterdiği medeniyet çizgisine taşımakta kararlıyız. Hayalimiz ilk 500, hatta ilk 1000 üniversite arasında yer almak. Nitelikli eğitim ve uluslararası sağlık hizmeti sunarak kaliteyi yükselteceğiz. Türkiye’nin en iyi Alzheimer uzmanını kadromuza dahil ettik. Ayrıca, tersine beyin göçünü teşvik etmek için projeler geliştiriyoruz. Şu anda Türkiye’deki 23 araştırma üniversitesi arasında 18. sıradayız ve bu sıralamayı yükseltmeyi hedefliyoruz.” dedi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi‘nin mali yapısının düzelmeye başladığını vurgulayan Prof. Dr. Yılmaz, “Tasarruf yaptık, mali tablo düzeliyor. Acil serviste bazı aksaklıklar vardı, bunları gideriyoruz. Şu anda firmalara ödemelerimizi 60 günde yapabiliyoruz. Hastaneden dışarıya hasta sevkine ücret alınması gibi uygulamaları kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu tür yanlış uygulamalara izin vermeyeceğiz.” dedi.
Temizlik sorununa da çözüm getirdiklerini belirten Rektör Yılmaz, “Yeterli elemanımız var, sadece onları verimli çalıştırmamız gerekiyor. Mobbing iddialarını da titizlikle inceliyoruz. Ancak, çalışmayan birini çalıştırmak istemek mobbing sayılmaz.” ifadelerini kullandı.
Narlıdere’deki hastane kampüsü içerisinde bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin başka bir alana taşınacağını açıklayan Prof. Dr. Yılmaz, “Bu fakülteyi Buca’daki merkez kampüse taşıyacağız. Mevcut alan ise hastane gelişimi için kullanılacak.” dedi.
Alsancak Stadı’nın yanındaki araziyle ilgili de açıklama yapan Rektör Yılmaz, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürütüyoruz. Burada bir Teknopark kurmayı planlıyoruz ve bu projeyi yakında duyuracağız.” dedi.
Prof. Dr. Bayram Yılmaz, toplantının sonunda üniversitenin geleceği için güçlü bir ekip ile çalıştıklarını ve Dokuz Eylül Üniversitesi’ni uluslararası alanda daha prestijli bir konuma taşımakta kararlı olduklarını vurguladı.
Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu’ndan Çiğli’de Bin Kişilik İftar Çadırı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.