38,4548$% 0.04
43,9260€% -0.2
51,6812£% -0.16
4.100,17%-0,77
6.734,00%-0,88
26.854,00%-0,88
3.317,51%-0,78
Sahra Haber-Gündem
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: “Türkiye, Ukrayna barışı ve Avrupa güvenliği için kritik bir aktör”
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Türkiye’nin Ukrayna ve Avrupa Güvenliğine Katkısı Önemli
Londra’da düzenlenen Ukrayna konulu zirvenin ardından konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin hem Ukrayna’daki barış anlaşması hem de Avrupa’daki güvenlik mimarisinin yeniden oluşması için önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.
Fidan, toplantının ana gündeminin Ukrayna olduğunu belirterek, ABD’nin pozisyonunun son günlerde netleşmesi ışığında Avrupa Birliği’nde farklı görüşlerin öne çıktığını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük bir vizyona sahip olduğunu belirten Fidan, Ukrayna’daki barış ve Avrupa’nın güvenliği için Türkiye’nin katkısına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
“ABD’yi ziyaret eden Avrupalı liderlerin tekrar bir araya gelip, neleri nasıl yapabileceklerine ilişkin birtakım tartışmalar var.” diyen Fidan, bu süreçte kendi teknik ekiplerini görevlendirdiklerini açıkladı.
Bu tür toplantıların daha sık gerçekleşeceğinin anlaşıldığını ifade eden Fidan, “Amerika’daki son ortaya konulan politikanın, özellikle Ukrayna dosyasında ve genel olarak Avrupa güvenliği konusunda Avrupalı liderlerde birtakım soru işaretleri oluşturduğu artık malum.” dedi.
Fidan, Ukrayna’da hemen bir ateşkes ve ardından kalıcı bir barış anlaşması umduklarını belirterek, “Bunu mümkün kılacak unsurlar nelerdir? O konuda farklı fikirler var. Ama bizim önceliğimiz, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi barışın kaybedeni olmaz.” ifadelerini kullandı.
Karabağlar’da Ramazan Denetimleri Artırıldı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.