40,2267$% 0.13
47,0651€% 0.43
54,1397£% 0.36
4.348,66%0,70
7.042,00%0,45
28.083,00%0,46
3.363,90%0,62
Sahra Haber-Gündem
“Karanlıkta Akan Bir Yıldız: Mustafa Kemal Atatürk” Sergisi İstanbul’da Açıldı
İlk kez 2023 yılında Folkart Gallery’de ziyarete açılan ve büyük ilgi gören “Karanlıkta Akan Bir Yıldız: Mustafa Kemal Atatürk” sergisi, Ankara’nın ardından şimdi de İstanbul’da sanatseverlerle buluştu.
“En Özel Sergilerimizden Biri”
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, sergiyle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Folkart Gallery, bugüne kadar çok sayıda sergiye ev sahipliği yaptı. Ancak Cumhuriyetin 100’üncü yılına bir saygı duruşu olarak hazırladığımız ‘Karanlıkta Akan Bir Yıldız: Mustafa Kemal Atatürk’ sergisi, en özel sergilerimizden biri.”
Sergi, bir Folkart Prodüksiyonu olarak, Saya Holding bünyesindeki kardeş şirket HUMANİS organizasyonuyla Kadıköy Müze Gazhane’de kapılarını açtı. Etkinlik, 6 Temmuz 2025 tarihine kadar ziyarete açık olacak.
Atatürk’ün İzinde, Tarihe Yolculuk
Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak hazırlanan ve 7 yıl süren yoğun bir emeğin ürünü olan sergi, daha önce İzmir ve Ankara’da da sanatseverlerle buluşmuştu. İstanbul’daki bu özel gösterimde, Ulu Önder Atatürk’ün daha önce yayımlanmamış veya az bilinen fotoğrafları, özel eşyaları ve döneme ait belgeler yer alıyor.
18 Nisan – 6 Temmuz 2025 tarihleri arasında Kadıköy Müze Gazhane’de gezilebilecek sergide:
250’den fazla fotoğraf,
Kişisel eşyalar,
Döneme ait gazeteler, dergiler ve yazışmalar,
Zübeyde Hanım’ın Atatürk’e yazdığı mektup,
İstiklal Madalyası,
Nadir telgraflar,
Kol düğmeleri gibi çok özel parçalar ziyaretçileri bekliyor.
Liderlik Yolculuğuna Tanıklık
Küratörlüğünü Özdemir Erdem, proje direktörlüğünü ise Fahri Özdemir’in üstlendiği sergi, 1907’den 1938’e kadar uzanan Atatürk’ün liderlik yolculuğunu gözler önüne seriyor.
Toplamda 476 eserle zenginleştirilen serginin en dikkat çeken yönlerinden biri de, Atatürk’ün sağlık geçmişine dair izler taşıyan objeler. Ziyaretçiler, EKG cihazı, tansiyon aleti ve imzalı belgeler gibi onun yaşamına dair çok özel parçalarla karşılaşıyor.
“Her Objede Atatürk’ün İzleri Var”
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, sergi hakkında duygularını şu sözlerle dile getirdi:
“Ziyaretçiler burada yalnızca fotoğraflara bakmayacak, her objede Atatürk’ün izlerini ve dönemin ruhunu hissedecek.”
Bu anlamlı sergi, yalnızca bir sanat etkinliği olmanın ötesinde, Atatürk’ün yaşamı, kararları ve Cumhuriyet’in temellerine dair derin bir keşif alanı sunuyor.
Aydın Pehlivan’dan Bir Hizmet Daha: Türkelli Kapalı Pazar Yeri Açılışa Hazır
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.