$%
€%
£%
%
%
%
%
SAHRA HABER – GÜNDEM

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir’de yaşanan orman yangınlarının ardından devletin vatandaşların yanında olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, yangından etkilenen hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini belirten Saygılı, devletin tüm imkânlarıyla sahada olduğunu ifade etti. Kira yardımı, taşınma desteği ve eşya zararlarının karşılanması gibi yardımların yanı sıra, AFAD ve TOKİ’nin hızlı müdahalesiyle 256 yıkık veya ağır hasarlı birimin 1 yıl içinde modern, güvenli ve sağlam şekilde yeniden inşa edileceğini müjdeledi.

İzmir’in Gaziemir, Ödemiş, Çeşme, Seferihisar, Buca ve Bornova ilçelerinde 25 Haziran – 4 Temmuz tarihleri arasında meydana gelen orman yangınları, hepimizin yüreğini dağladı. Yangınların söndürülmesi için 3558 personel, 892 kara aracı ve 73 hava aracı gece gündüz demeden mücadele verdi. Yapılan detaylı incelemeler sonucunda, 228 konut, 13 iş yeri ve 15 ahır olmak üzere toplam 256 bağımsız birim yıkık veya ağır hasarlı olarak tespit edildi.
Başkan Saygılı, yangın bölgesinde vatandaşlarla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti ve devletin sağladığı destekleri şu sözlerle aktardı:

Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı, yangın söndürme çalışmalarını bizzat İzmir’de koordine etti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum ile İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya, hasar tespit çalışmalarını yerinde denetledi. Genel Sekreterimiz ve İzmir Milletvekilimiz Eyyüp Kadir İnan ile diğer milletvekillerimiz de yangın bölgelerinde vatandaşlarımızla omuz omuza çalıştı. Başkan Saygılı, “En büyük gücümüz, devletimizin kararlılığı ve milletimizin vakur duruşudur” diyerek birlik mesajı verdi.
TOKİ, önümüzdeki bir iki ay içinde inşaat faaliyetlerine başlayacak. Saygılı, “1 yıl geçmeden, yerinde, modern, güvenli ve sağlam konutlarımız, iş yerlerimiz ve ahırlarımız afetzedelere teslim edilecek” diyerek, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’i anbean takip ettiğini ve “Vatandaşlarımız asla mağdur edilmeyecek” talimatını net bir şekilde verdiğini vurguladı.
Yangından etkilenen vatandaşların geçici barınma ihtiyaçları için Ödemiş’e 56 konteyner gönderildi. Bu konteynerler, klima, mini buzdolabı, elektrikli ocak, ranza ve yatak gibi temel ihtiyaçlarla donatıldı. Karadoğan Mahallesi’nde 10’u toplu alanda, 6’sı bireysel olmak üzere 16 konteynerin kurulumu tamamlandı. Kalan konteynerlerin yer belirleme çalışmaları ise AFAD teknik ekibi tarafından sürdürülüyor.
Konteyner alanlara: 72 bin TL
Konteyner almayanlara: 162 bin TL ödeme yapılacak.
Ayrıca, Ödemiş Karadoğan ve Suçıktı arasında bozulan yaklaşık 14 kilometre ana grup yol için onarım çalışmaları başladı. Karayolları ekipleri, malzeme taşımaya başladı ve yolun bu hafta içinde tamamlanması planlanıyor.
Yangında telef olan 42 küçükbaş ve büyükbaş hayvan, 110 kanatlı hayvan ve 4175 kovan arısı için Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilere destek sağlanacak. Başkan Saygılı, “Devletimiz, her afet bölgesinde olduğu gibi İzmir’imizde de kimseyi yalnız bırakmamıştır, bırakmayacaktır” dedi.
Başkan Saygılı, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:Yangınlarda zarar gören hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, fedakârca görev yapan tüm orman kahramanlarımıza, kamu personelimize ve gönüllülerimize şükranlarımızı sunuyoruz. İzmir’imizin yaralarını birlikte saracak, güçlü yarınlarımızı yine birlikte inşa edeceğiz.”
İzmir’de Polis Operasyonlarında 822 Aranan Şahıs Yakalandı
1
Eski Almanya Başbakanı Schröder’den Türkiye’ye övgü dolu sözler
170298 kez okundu
2
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tunç Soyer’e tepki: Köksüz..
97857 kez okundu
3
Bakan Kasapoğlu müjdeyi verdi! 1017 personel alınacak: İşte başvuru tarihi
33527 kez okundu
4
Prag Büyük Elçisi: Egemen bağış’tan Haftanın temas videosu
16533 kez okundu
5
İstiklal Caddesinde Meydana gelen Bombalı Terör Saldırısını gerçekleştiren terörist YAKALANDI
15239 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.