Folkart Sahra Haber Web İlanı
DOLAR

44,9322$% 0

EURO

52,7643% 0.26

STERLİN

60,8373£% 0.22

GRAM ALTIN

%

ÇEYREK ALTIN

%

TAM ALTIN

%

ONS

%

a

İnan’dan Büyükşehir’e Sert Tepki: “İzmir’in Susuzluğunun Sebebi Sizsiniz!”

“Hizmete Engel Olan Zihniyet, İzmir’i Susuz Bıraktı!”

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir’in yıllardır yaşadığı su sıkıntısının temel sebebinin İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi. CHP’li Büyükşehir yönetiminin, sorunu çözmek yerine hükümetin yaptığı yatırımları karalamaya çalıştığını belirten İnan, hükümetin İzmir’de su sorununu ortadan kaldırmak için tüm adımları attığını vurguladı.

DSİ’nin Yatırımları Hazır, Büyükşehir Bekletiyor
İnan, suyun musluğa ulaştırılması için tek yapılması gerekenin Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alması olduğunu ifade etti. Belediyenin patlak ve kirli boruları yenilemediğini, bunun yerine DSİ’yi hedef göstererek sorumluluktan kaçtığını dile getirdi.

Belgelerle Gerçekler Ortaya Kondu
İnan, sosyal medya platformu Next Sosyal üzerinden yaptığı paylaşımda DSİ’nin çalışmaları ve Büyükşehir’in eksikliklerini resmi belgelerle gözler önüne serdi. 24 Temmuz 2025 tarihinde DSİ ve İZSU arasında yapılan toplantıda, arıtılmış suyun şebekeye verilmesi için İZSU’nun sorumluluk alması gerektiği karara bağlandı. 9 Ağustos 2025’te arıtılmış su İltur Deposu’na iletilmeye başlandı. 11 Ağustos 2025’te birinci aşama testleri DSİ tarafından onaylandı ve aynı gün ikinci aşama performans testleri başlatıldı. DSİ, yazılı olarak İZSU sorumluluk alırsa Çeşme’ye su verilebileceğini bildirdi. Arıtma tesisinden çıkan suyun DSİ standartlarında ve içme suyu kalitesinde olduğu belgelendi.

Yapılanlar ve Yapılmayanlar
DSİ, Karareis Barajı’nı inşa etti, Salman Göleti Ortak Deposu’nu tamamladı, iletim hattını döşedi ve arıtma tesisini kurup işletmeye aldı. Buna karşılık Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk almadığı, vatandaşa suyu ulaştırmadığı ve şebekedeki patlak ile kirli boruları yenilemediği ifade edildi.

Bu Vebal Sizin Boynunuzda
İnan, İzmirli susuzluktan kırılırken CHP’li Büyükşehir’in hâlâ yalan peşinde koştuğunu, bu ihmalin ve rezaletin sorumlusunun belediye olduğunu söyledi. “Hizmete engel olan zihniyet İzmir’in susuzluğunun asıl sebebidir” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Tugay: Buca Metrosu’nu Fuar İzmir’e kadar uzatacağız

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.