44,8598$% -0.01
52,9613€% 0.18
60,8157£% 0.17
%
%
%
%

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Şubesi (MÜSİAD İzmir) ev sahipliğinde düzenlenen sektörel istişare toplantısında, Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Yönetim Kurulu üyeleri ile MÜSİAD İzmir İnşaat Sektör Kurulu üyeleri bir araya geldi. Toplantıda inşaat sektörünün mevcut durumu, ekonomik gelişmeler ve sektöre dair beklentiler kapsamlı şekilde değerlendirildi.

Toplantıya ev sahipliğini MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur yaptı.
Ortak Akıl ve İstişare Vurgusu
MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur, inşaat sektörünün şehirlerin kimliğini ve geleceğini şekillendiren stratejik bir alan olduğuna dikkat çekerek, sorunların çözümünde ortak akıl ve istişare kültürünün önemine vurgu yaptı.

Temur, “Sektörün mevcut durumunu değerlendirmek, sorunları açıkça konuşmak ve çözüm üretmek için bir aradayız. İş dünyasında dayanışma ve iş birliği büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.
MÜSİAD İzmir’in üretim, istihdam ve şehir ekonomisine katkı sağlama hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Temur ayrıca, sektör temsilcilerinin aynı masa etrafında buluşmasının son derece kıymetli olduğunu belirterek, bu tür istişare ortamlarının sektörün geleceğine yön verdiğini ifade etti.
İzmir’in inşaat sektörü açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Temur, bu potansiyelin güçlü iş birliği ve ortak vizyon ile daha ileri taşınabileceğini söyledi.
MÜFED 25 Yıllık Deneyimiyle Sahada
MÜFED Başkanı Ayhan Sulak, federasyonun 25 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduğunu, 2011 yılında derneklerin birleşmesiyle bugünkü yapısına kavuştuğunu ifade etti.
Sulak, 18 dernek ve yaklaşık 2000 üyeden oluşan bir yapıya sahip olduklarını belirterek, 250 sektörü doğrudan etkileyen bir organizasyon olduklarını dile getirdi.
Sektörde Yavaşlama Dikkat Çekiyor
İnşaat sektöründe yaşanan güncel gelişmelere değinen Sulak, maliyet artışları, finansmana erişimde yaşanan zorluklar ve küresel gelişmelerin etkisiyle sektörde bir yavaşlama yaşandığını belirtti.
“Savaşın sona ermesiyle birlikte bu sürecin düzeleceğine inanıyorum” diyen Sulak, sektörün yeniden ivme kazanacağına inandıklarını ifade etti.
Toplantıda ayrıca maliyetler, mevcut durum ve sektörün geleceğine yönelik beklentiler ele alınırken, katılımcılar ortak akıl ve iş birliğinin önemine dikkat çekti.
Toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.
Kırgızistan pazarı İzmir iş dünyasını bekliyor
1
4200 TL taksitle 250 bin konut müjdesi! Kimler başvurabilecek? İşte başvuru şartları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklıyor…
32799 kez okundu
2
Bakan Nebati: 1 milyondan fazla vatandaşımızı güvenli konutlara taşıyacağız
26699 kez okundu
3
Asgari Ücret Açıklandı: 2023 Yılı İçin Asgari Ücret 8.500 TL Oldu
14445 kez okundu
4
Dar gelirliye 2 bin 280 lira taksitle ev alma müjdesi! Başvurular yarın başlıyor işte evlerin fiyatları ve taksitleri
11892 kez okundu
5
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine başvuru şartları resmen açıklandı
3789 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.