47,1677$% 0.13
54,0048€% -0.06
63,5276£% -0.15
%
%
%
%

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Bornova Çiçekliköy’de 2009 yılında çıkan yangının ardından yeniden ağaçlandırılan alanda yaptığı açıklamada, İzmir’deki orman yangınları ve yürütülen ağaçlandırma çalışmalarına ilişkin dikkat çeken verileri paylaştı. Saygılı, 2003-2025 yılları arasında yangınlardan etkilenen 36 bin 604 hektarlık alana karşılık, 114 bin hektarlık alanda ağaçlandırma gerçekleştirildiğini, 76 milyon 299 bin fidan ile 130 milyon 327 bin tohumun toprakla buluşturulduğunu açıkladı.
Açıklamasını 2009 yılında büyük yangının yaşandığı Bornova Çiçekliköy‘de yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, bölgenin bugün yeniden yemyeşil bir orman görünümüne kavuştuğunu söyledi.

Saygılı, 25 Temmuz 2009’da çıkan yangında 175 hektarlık alanın büyük zarar gördüğünü, ancak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yangının hemen ardından başlatılan çalışmalarla 100 bin kızılçam, servi, akasya, fıstık çamı, defne ve iğde fidanının dikildiğini, ayrıca 300 kilogram farklı türde tohum ekimi yapıldığını belirtti.
Bölgenin koruma altına alındığını vurgulayan Saygılı, “Bugün bir zamanlar küle dönen bu alan, yeniden yemyeşil bir orman olarak İzmir’e kazandırıldı” ifadelerini kullandı.

Ormanların korunmasının anayasal güvence altında olduğuna dikkat çeken Bilal Saygılı, Anayasa’nın 169. maddesini hatırlatarak, yanan orman alanlarının başka amaçlarla kullanılmasının mümkün olmadığını söyledi.
Saygılı, Karşıyaka Yamanlar, Urla, Selçuk, Foça ve yangınlardan etkilenen diğer ilçelerde zarar gören alanların vakit kaybedilmeden yeniden ağaçlandırıldığını belirterek, “Bugüne kadar İzmir’de yangınlardan etkilenen orman alanlarının tamamı yeniden ormanlaştırılmıştır” dedi.

İzmir’deki ağaçlandırma çalışmalarına ilişkin kapsamlı verileri paylaşan Bilal Saygılı, 2003-2025 yılları arasında kentte 3 bin 291 orman yangını meydana geldiğini ve toplam 36 bin 604 hektarlık alanın etkilendiğini açıkladı.
Buna rağmen devletin ağaçlandırma çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirten Saygılı, son 23 yılda 114 bin hektarlık alanda ağaçlandırma yapıldığını, 76 milyon 299 bin fidan ile 130 milyon 327 bin tohumun, yani toplam 206 milyon 626 bin fidan ve tohumun toprakla buluşturulduğunu ifade etti.

Bilal Saygılı, İzmir’deki fidanlıklarda üretimin aralıksız sürdüğünü belirterek, 2003-2025 yılları arasında toplam 212 milyon fidan üretildiğini söyledi.
Üretilen fidanların yalnızca İzmir’de değil, Türkiye’nin dört bir yanındaki ağaçlandırma, rehabilitasyon, erozyon kontrolü ve toprak muhafaza çalışmalarında kullanıldığını kaydeden Saygılı, orman teşkilatının çalışmalarının uluslararası raporlara da yansıdığını dile getirdi.
Bilal Saygılı, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) hazırladığı Küresel Orman Kaynakları Değerlendirmesi raporuna göre Türkiye’nin, orman varlığını artıran ülkeler sıralamasında dünyada 6’ncılıktan 4’üncülüğe, en fazla ağaçlandırma yapan ülkeler sıralamasında ise Avrupa’da 1’inciliğe, dünyada 3’üncülüğe yükseldiğini söyledi.
Açıklamasının sonunda geleceğe yönelik kararlılık mesajı veren AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, “Biz sadece bugünü değil, yarınlarımızı da düşünüyoruz. Daha yeşil bir İzmir, daha güçlü bir Türkiye ve gelecek nesillere bırakacağımız daha yaşanabilir bir çevre için Yeşil Vatan’ımıza sahip çıkmayı, üretmeye ve ağaçlandırmaya aynı kararlılıkla devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
MÜSİAD İzmir’den Terörsüz Türkiye Sürecine Güçlü Destek! Ortak Akıl Masasında Tarihi Buluşma
1
2. Dünya Savaşı’ndan bu yana bir ilk! Ukrayna, Rus korgenerali ele geçirdi
178615 kez okundu
2
Hızal’dan Büyükşehir’e güvenlik tepkisi!
160087 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı; Recep Tayip Erdoğan-Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.
93913 kez okundu
4
4200 TL taksitle 250 bin konut müjdesi! Kimler başvurabilecek? İşte başvuru şartları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklıyor…
33093 kez okundu
5
Mısır yüklü 3 gemi Ukrayna’dan peş peşe yola çıktı
24158 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.