43,2846$% 0.22
50,2466€% -0.01
57,9136£% -0.01
6.394,86%0,02
10.526,00%-0,08
41.976,00%-0,08
4.599,84%-0,11
Sahra Haber-Gündem
İzmir’de Seferihisar, Menderes ve Gaziemir’de eş zamanlı olarak çıkan orman yangınlarına ilişkin tartışmalar sürüyor. AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel’in “Yangın söndürme uçakları ortada yok” açıklamasına sert bir yanıt verdi. Saygılı, yangınla mücadelede devletin tüm imkanlarıyla sahada olduğunu vurgulayarak, CHP’li siyasetçilerin afet üzerinden siyasi çıkar peşinde koşmasını “ayıp” ve “sorumsuzluk” olarak nitelendirdi.
Saygılı, yaptığı açıklamada, İzmir’deki yangınlara karşı Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde 11 uçak, 27 helikopter, 281 arazöz, iş makinesi ve diğer araçlarla birlikte 1113 personelin canla başla mücadele ettiğini belirtti. Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın dün İzmir’e gelerek söndürme çalışmalarını yerinde koordine ettiğini ifade etti. Saygılı, “Dün rüzgârın saatte 70 ila 120 kilometre hızla esmesi nedeniyle yangınlar hızla büyümüş, ancak rüzgârın şiddeti düşünce 12 ton su kapasiteli büyük uçaklarımız aktif şekilde kullanılmış, diğer hava unsurları da devreye girmiştir,” dedi.
CHP Sözcüsü Deniz Yücel’in sosyal medyada “Devlet nerede?” şeklindeki paylaşımına tepki gösteren Saygılı, “Yangının ortasında fedakârca çalışan kahramanlarımızın emeğini yok sayarak siyaset yapmak tek kelimeyle ayıptır. CHP’li siyasetçilerin yangını bile siyasi malzeme yapma alışkanlığını milletimizin vicdanına havale ediyorum,” diyerek Yücel’in açıklamalarını şiddetle reddettiğini vurguladı.
Saygılı, yangın söndürme çalışmalarının bugün de devam ettiğini, Seferihisar ve Menderes’teki yangınlara 4 uçak, 14 helikopter, 106 arazöz ve binin üzerinde personelle müdahale edildiğini aktardı. “Devletimiz tüm imkanlarıyla sahada; ormanlarımızı, köylerimizi, insanımızı korumak için büyük bir özveriyle mücadele etmektedir,” diyen Saygılı, yangın gibi olağanüstü bir afet karşısında siyasi çıkar peşinde koşmanın sorumluluk değil, sorumsuzluk olduğunu yineledi.
ATATÜRK’ÜN MİRASI BERGAMA KERMESİ 89. KEZ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ
1
2. Dünya Savaşı’ndan bu yana bir ilk! Ukrayna, Rus korgenerali ele geçirdi
177882 kez okundu
2
Hızal’dan Büyükşehir’e güvenlik tepkisi!
159355 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı; Recep Tayip Erdoğan-Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.
93176 kez okundu
4
4200 TL taksitle 250 bin konut müjdesi! Kimler başvurabilecek? İşte başvuru şartları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklıyor…
32326 kez okundu
5
Mısır yüklü 3 gemi Ukrayna’dan peş peşe yola çıktı
23048 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.